Officiële Borussia Dortmund bedrukking 2022-2023

De spelers van Borussia Dortmund dragen tijdens het seizoen 2022-2023 een nieuwe bedrukking op de voetbalshirts. Ieder seizoen lanceren de club en kledingsponsor Puma nieuwe voetbalshirts en deze bevatten dus ook een andere bedrukking van de namen en nummers van de spelers. In voorgaande jaren had de bedrukking van Borussia Dortmund dezelfde stijl als andere clubs binnen het portfolio van Puma. Dit jaar heeft de club gekozen voor een unieke bedrukking op het thuisshirt. Hoewel uniek, de bedrukking is geïnspireerd door de bedrukking van de jaren '90 en betreft een stijl die veel clubs en landen in die perioden gebruikten.

De officiële Borussia Dortmund bedrukking 2022-2023 is dus geïnspireerd door de officiële Borussia Dortmund bedrukking van de jaren '90. In het seizoen 1992-1993 had de club bijvoorbeeld dezelfde bedrukking. De stijl van de bedrukking wordt ook wel Shadow style genoemd. Hoewel deze bedrukking vooral in de jaren '80 en '90 gebruikt werd, kent de bedrukking haar oorsprong in 1974. Het nationale elftal van Duitsland was één van de eerste teams die deze bedrukking op het tenue droeg. Ook het nationale elftal van Argentinië had deze bedrukking in 1982. De Shadow bedrukking betreft een vrij blokkerige bedrukking en, zoals de naam al zegt, heeft de bedrukking een schaduweffect. Op het Borussia Dortmund thuisshirt is bedrukking overwegend zwart met een gele schaduw met daaromheen zwarte randen. De onderkant van de rugnummers zijn uitgerust met het Borussia Dortmund logo. De letters van de namen van de spelers hebben een vrij generieke stijl. Deze zijn wat dunner en ook niet uitgerust met het logo van de club. Op de Borussia Dortmund tenues staan de namen van de spelers onder het rugnummer. De reden hiervan is dat de naam van de stad op de bovenzijde van de achterkant van de Borussia Dortmund voetbalshirts in een boog staan: DORTMUND. Op het Borussia Dortmund thuisshirt is de bedrukking zwart en op het uitshirt is de bedrukking geel.

Tijdens de wedstrijden in de Bundesliga dragen de spelers van Borussia Dortmund de officiële Bundesliga badge op de rechtermouw. De andere mouw bevat namelijk het logo van subsponsor OPEL. Tijdens de Champions League wedstrijden dragen de spelers van Dortmund de officiële Champions League Starball en UEFA Foundation badge op de linkermouw. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de stijl van de officiële Borussia Dortmund bedrukking 2022-2023, die we onder andere zullen zien op de tenues van spelers als Reus, Malen, Meunier, Can, Moukoko, Reyna, Coulibaly, Bellingham, Hazard, Adeyemi en andere spelers.

Het Borussia Dortmund voetbalshirt met officiële bedrukking kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Je kunt ervoor kiezen een eigen naam en nummer op je tenue te laten bedrukken, maar ook de naam en het rugnummer van je favoriete speler. De extra kosten voor het bedrukken van een voetbalshirt zijn € 19,95. Deze prijs komt bovenop de standaard prijs van het voetbalshirt. Voor volwassenen is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen € 69,95. Check ook andere merchandising in de onderstaande winkels!

Bestel het Borussia Dortmund voetbalshirt met officiële bedrukking in deze Borussia Dortmund fanshop! 

of in deze SHOP!

Officiële Borussia Dortmund bedrukking 2022-2023

Officiële Borussia Dortmund bedrukking 2022-2023

Borussia Dortmund bedrukking 2022-2023