13 mei 2022

Borussia Dortmund thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Borussia Dortmund thuisshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd door Puma en de Duitse topclub. In dit tenue spelen ''die Schwarzgelben''de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League thuiswedstrijden in het Signal Iduna Stadium. Ook dit jaar is Puma weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de Borussia Dortmund tenues en trainingskleding. Het Duitse sportmerk is sinds 2012 de kledingsponsor van de club en het contract tussen beide partijen loopt nog tot de zomer van 2028. Dit seizoen heeft is het nieuwe tenue van Dortmund geïnspireerd door een speciale gebeurtenis. 

De inspiratie

Voor de inspiratie van het nieuwe Borussia Dortmund thuistenue 2022-2023 moeten we 112 jaar terug in de tijd. Op 19 december 1909 vond er onder 18 jonge mannen koortsachtig overleg plaatst in de Spiegelzaal van Wildschütz. De rebellenclub richtte op deze datum de voetbalclub Ballspielverein Borussia op. Ondanks alle hindernissen lieten de grondleggers van de voetbalclub zich niet van hun plan afbrengen en legden ze daarmee de basis voor de normen en waarden van de nieuwe voetbalclub. Hoe is dit dan verwerkt in het nieuwe Borussia Dortmund voetbalshirt? Het Borussia Dortmund thuisshirt 2022-2023 bevat een design van verticale, zwarte en gele banen. In de zwarte banen is een speciaal patroon verwerkt. Dit patroon is geïnspireerd door het patroon op de ramen van de spiegelzaal van Wildschütz, de plek waar de club door 18 jonge mannen is opgericht. De print symboliseert bovendien het zelfbeschikkingsrecht, waarmee de club is opgericht en nog steeds in het DNA van de club zit. Sinds de oprichting handelt de club vanuit eigen kracht en de kracht van de gemeenschap.

Het design

Genoeg symboliek ! Hoe ziet het voetbalshirt er verder uit? Het Borussia Dortmund thuisshirt bevat gele mouwen met aan de onderkant een zwarte band. Ook de ronde hals is zwart. De verticale banen op het Borussia Dortmund tenue worden op het midden onderbroken door het logo van hoofdsponsor 1&1. De telecomgigant staat ook dit seizoen weer tijdens de Bundesliga wedstrijden op het midden van de tenues. Tijdens de wedstrijden in de Champions League en DFB Pokal prijkt het logo van Evonik op de Borussia Dortmund voetbalshirt. Op de rechterborst prijkt het logo van Puma in het geel met een zwarte omranding. De Puma cat staat ook op beide mouwen. De linkerborst bevat het logo van de club, inclusief twee gouden sterren. Deze sterren verwijzen naar de acht nationale kampioenschappen. In de nek op de achterzijde van het tenue is nog een speciaal detail verwerkt. Hier staat de tekst: ''Dortmund verbindet.'' Deze leus herinnert aan het feit dat Dortmund iedere tegenslag overwint en altijd bij elkaar blijft. Samen strijden voor de doelen, Borussia Dortmund verbindt mensen, generaties, tradities en het heden. Op de achterzijde van het tenue staat traditiegetrouw ook de naam van de stad: DORTMUND. Het Borussia Dortmund thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Puma staan. De kousen zijn geel en bevatten vijf horizontale zwarte lijnen. Op de kousen voor de rechtervoet staat het getal 19 en op de kousen voor de linkervoet 09. Deze vormen samen het oprichtingsjaar van de club : 1909.

Het materiaal en de technologieën

De tenues die door de spelers gedragen worden, bevatten de Puma Ultraweave technologie. Deze voetbalshirts wegen slechts 72 gram en bevatten een miniem aantal naden. De Ultraweave voetbalshirts zijn daarnaast uitgerust met de zogenaamde ripstop-constructie. Hierdoor is de beweging van de spelers nog verfijnder en kunnen ze nog meer focus hebben op snelheid en dynamiek. Ook de logo's op de Ultraweave voetbalshirts zijn nog lichter dan voorheen. In het materiaal is ook de DryCell technologie van het merk verwerkt. Dit materiaal zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De replica voetbalshirts bevatten alleen deze zogenaamde Puma Dry Cell technologie.

Borussia Dortmund voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Borussia Dortmund thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) zijn de Ultraweave voetbalshirts € 139,95 en de replica/stadium voetbalshirts € 89,95. Voor kinderen (maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176) zijn de voetbalshirts € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkels kun je het Borussia Dortmund tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Borussia Dortmund bedrukking gebruikt. Check ook andere Borussia Dortmund producten in deze winkels!

Bestel het Dortmund voetbalshirt direct in deze SHOP!

of de officiële Puma SHOP!

Borussia Dortmund thuisshirt 2022-2023

Borussia Dortmund thuisshirt 2022-2023

Borussia Dortmund thuisshirt 2022-2023