Nike kledingsponsor Union Saint Gilloise vanaf 2023-2024

Vanaf het seizoen 2023-2024 is Nike de kledingsponsor van Union Saint Gilloise. De Belgische club en het Amerikaanse sportmerk tekenden een contract voor de duur van in ieder geval drie seizoenen. Dit betekent dat Union Saint-Gilloise in ieder geval tot en met het seizoen 2025-2026 in tenues van Nike speelt. Ook het U23-elftal, de vrouwenteams en alle jeugdelftallen spelen de komende drie seizoenen in voetbalshirts van Nike. Afgelopen seizoen produceerde de club de voetbalshirts zelf onder een eigen label. Daarvoor was Le Coq Sportif de kledingsponsor van ''Les Unionistes''.

De nieuwe Union Saint Gilloise voetbalshirts van Nike betreffen custom voetbalshirts en zijn dus niet gebaseerd op een voetbalshirt uit de standaard teamwear collectie van Nike. Bovendien wordt er rekening gehouden met het milieu. Zo zal Union Saint Gilloise de uitshirts twee seizoenen achter elkaar gedragen in plaats van één. Het alternatieve uitshirt/3e voetbalshirt wordt alleen door de spelers gedragen en wordt niet in de fanshop van de Belgische voetbalclub verkocht.

Uiteraard zijn beide partijen verheugd met de samenwerking. Alex Muzio, voorzitter van de club, reageert: ''De samenwerking met Nike onderstreept onze ambities om verder te groeien. Met Nike vinden we ook een partner die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan via zijn ‘Move To Zero’-programma. Het is een ambitie die we ook met Union Inspires onderschrijven. Met Union Soixante hadden we dit seizoen de laagste prijzen voor een wedstrijdshirt van alle Belgische clubs, en dat sloeg aan bij onze fans. Daarom zullen we de aankoopprijs voor een replica voetbalshirt limiteren. Een voetbalshirt zonder bedrukking zal in onze (online) winkel niet meer dan 70 euro kosten, en daarmee nog steeds tot de laagste prijsklasse in de Jupiler Pro League behoren.''

Ook Simon Rutgers, verantwoordelijk voor de partnerships bij Nike Football, reageert: ”Wij als Nike zijn trots om de nieuwe kledijleverancier te worden van Union Saint-Gilloise. Union heeft een unieke geschiedenis en positie in het Belgische voetbal, en laat de laatste jaren opnieuw mooie resultaten noteren op en naast het veld. Samen met de focus op vrouwenvoetbal, het sociale weefsel en duurzaamheid voelt dit voor ons als een geweldige match.”

De nieuwe Union Saint Gilloise voetbalshirts 2023-2024 worden medio juli gepresenteerd. Dan hebben we weer nieuws!