11 oktober 2017

Nike en Portugese voetbalbond verlengen contract tot 2024

Nike en de Portugese voetbalbond hebben vandaag het contract tot 2024 verlengd. Dit betekent dat het Amerikaanse sportmerk in ieder geval tot en met het EK van 2024 de tenues en trainingskleding van het nationale elftal van Portugal en de andere vertegenwoordigende elftallen zal verzorgen. Nike is al sinds 1997 kledingsponsor van het land dat zich deze week kwalificeerde voor het WK van 2018 in Rusland. In 1997 volgde Nike het Belgische sportmerk Olympic op en tot 1994 was adidas kledingsponsor van het land dat in 2016 Europees kampioen werd. Het vorige contract tussen Nike en de Portugese voetbalbond werd in 2014 verlengd tot 2018 en is nu dus met nog eens zes jaar verlengd. Uiteraard zijn zowel de Federação Portuguesa de Futebol (FPF) en Nike verheugd met de verlenging van de samenwerking. Check hieronder de reacties.

Bert Hoyt van Nike laat in een reactie het volgende weten: ''We zijn erg verheugd met het verlengen van het partnership met de Portugese voetbalbond. Nike Football zal in de toekomst innovatieve voetbalshirts en tenues voor het nationale elftal blijven maken en we kijken uit om de succesvolle samenwerking voort te zetten.'' Fernando Gomes, directeur van de Portugese voetbalbond, is het daarmee eens: ''We zijn nu twintig jaar partner van elkaar. Sinds 1997 heeft ons nationale elftal zich voor alle tien de grote toernooien (EK's & WK's) geplaatst, inclusief het toernooi in Rusland komende zomer. We zijn trots dat we een samenwerking hebben met een partij die dezelfde waarden deelt als onze voetbalbond. Ons partnership is gebaseerd op vertrouwen, loyaliteit, stabiliteit en professionaliteit. We kijken ernaar uit de komende zes jaren nieuwe kansen te benutten voor zowel Nike als onze nationale elftallen.''

Onderdeel van de verlenging van het contract tussen Nike en de FPF is de lancering van de nieuwe voetbalshirts van het nationale elftal van Portugal voor het WK van 2018 en de kwalificatiereeks voor het EK van 2020. Check alvast meer details over het WK shirt.

Wil je altijd het nieuwste Portugal shirt kopen? Check dan deze shop of deze winkel (inclusief goedkope Portugal t-shirts).