Nieuwe FCLOCO boxershorts, een mix van de '80 en '90's

FCLOCO heeft na een jaar weer een nieuwe collectie FCLOCO boxershorts gepresenteerd! De lancering van de nieuwe collectie stond eigenlijk vorig jaar al op de rol, maar zoals zoveel nieuwe collecties en evenementen, is het een jaar later wel het geval! En dat komt goed uit. De nieuwe collectie bevat namelijk een aantal boxershorts, gerelateerd aan landen die deelnemen aan het EK deze zomer. Voor wie er nog niet bekend is met het boxershort merk! De designs van de boxershorts zijn geïnspireerd door voetbalshirts of legendarische voetbalmomenten. De nieuwe collectie is vooral een mix van boxershorts geïnspireerd door voetbalshirts van zowel landen als clubs! Het zijn maar liefst 6 nieuwe styles, die we allemaal kort bespreken!

FCLOCO Bronca

De FCLOCO Bronca boxershort is vooral een ode aan de Boca Juniors voetbalshirts van de jaren '80 en '90. Deze periode is natuurlijk onlosmakelijk verbonden aan Diego Maradona, die zowel in de periode 1981-1982 als in de periode 1995-1997 voor de club uit Buenos Aires speelde. De boxershort is een mix van de kleur van de Boca Juniors tenues begin jaren '80 en het iconische Boca Juniors uitshirt van begin jaren '90. De uitshirts van begin jaren '90 hadden een zigzagband, zoals we die ook kennen van de Duitsland voetbalshirts van 1990, het jaar waarin ''Die Mannschaft'' wereldkampioen wordt. Of het door het succes van Die Mannschaft kwam, is niet bekend, feit is dat adidas het template van het Duitsland tenue in verschillende tenues doorvoerde, zo ook in de voetbalshirts van Boca Juniors. De linker zijkant van de FCLOCO Bronca boxershort bevat aan de linkerkant vier sterren. In de jaren '70 en '80 was het Boca Juniors logo niets meer en niets minder dan vier sterren met daarin de initialen van de club: CABJ. Verder is de boxer uitgerust met nummer 10, het rugnummer van Diego Maradona bij de club en het nationale elftal. Dit nummer heeft dezelfde stijl als op het voetbalshirt van de club in de jaren '80! Het woord Bronca is Argentijns voor strijd en met deze boxershort kan de wedstrijd dus direct beginnen!

FCLOCO Toro Granata 

Een andere ''club'' boxershort in de nieuwe collectie van FCLOCO is de Toro Granata. De kleuren van de boxershort zijn geïnspireerd door één van de meest populaire voetbalshirts uit de geschiedenis van Torino FC, namelijk het 3e shirt van 2015-2016. Dit voetbalshirt was namelijk donkerblauw met een print van een stier, waarin destijds de namen van de supporters waren verwerkt. De FCLOCO Granata boxershort bevat precies deze print, alleen is in de print van de stier de filosofie van het merk verwerkt. De onderkant van de pijpen zijn uitgerust met subtiele lijnen in de clubkleuren van van Torino: rood/wit. De naam van de boxer is natuurlijk een combinatie van de bijnaam van de club: TORO (de stieren) & Granata (Bordeaux rood).

FCLOCO Danish Dynamite

De andere boxershorts in het assortiment zijn onderdeel van de EK capsule collectie. Het merk had al boxershorts geïnspireerd door legendarische tenues, waaronder de zogenaamde Neranja Mecanica, geïnspireerd door het Nederlands Elftal shirt van 1988, of der Adler, geïnspireerd door het Duitsland voetbalshirt van 1990, of de Paolo, welke een ode was aan het Italië voetbalshirt van 1982. Daar zijn nu vier nieuwe styles aan toegevoegd. Één van onze favorieten is de FCLOCO Danish Dynamite! Toegegeven, je moet fan zijn van een rode boxer, maar als je het eenmaal doorhebt, zie je het ook ;). De Danish Dynamite is geïnspireerd door het Denemarken voetbalshirt van 1986-1988. Het Deense elftal herbergde in deze periode sterren als Frank Arnesen, Morten Olsen, Michael Laudrup, Soren Lerby, Jan Molby en Jesper Olsen. Evenals nu het geval is, was het Deense sportmerk Hummel toen al de kledingsponsor van het nationale elftal. De Danish Dynamite bevat op de rechterpijp de iconische rode en witte strepen en de linkerkant is rood. De band aan de onderkant is een combinatie van en blauw en op de rechterpijp prijkt nummer 10 in dezelfde stijl als de officiële bedrukking in de periode. Op de linkerpijp prijkt een speciaal FCLOCO logo in stijl van de Denemarken badge.

FCLOCO Azzurri 94

Ook de Azzurri '94 FCLOCO boxershort gaat terug naar de nineties! Deze boxershort is namelijk geïnspireerd door het Italië voetbalshirt van 1994. Dit was het tenue waarin sterren als Baresi, Maldini, Dino & Roberto Baggio, Donadoni en Massaro Italië naar de WK finale in de Verenigde Staten leidde. Helaas was het Braziliaanse voetbalelftal in deze finale te sterk voor de equipe van Arrigo Sacchi. Aan het voetbalshirt zal het niet gelegen hebben. Destijds droeg La Squadra Azzurra een opvallend voetbalshirt met een all-over print van het oude logo van de voetbalbond. Dit traditionele logo is vertaald naar een speciaal FCLOCO logo, die zich als all-over print op de Azzurri 94 boxershort bevindt. De onderkant van de pijpen van deze nieuwe FCLOCO Azzurri 94 boxershort bevat subtiel de Italiaanse tricolore.

FCLOCO Cristo Portuguesa

De Cristo Portugesa FCLOCO boxershort is geïnspireerd door de uitshirts van Portugal in de afgelopen jaren! Het hoogtepunt in het laatste decennia was natuurlijk het winnen van Euro 2016. En hoewel Cristiano Ronaldo in de finale tegen Frankrijk al vroeg het veld moest verlaten, heeft de ster een grote stempel gehad op deze prijs. De kleur van de Cristo Portuguesa is gebaseerd op de uitshirts van de periode 2013-2014 en 2015-2016. Het flitsende kruis op deze boxershorts is geïnspireerd door het kruis op het voetbalshirt van 2012-2013 en 2013-2014, maar dan in een nog flitsendere stijl. Ook deze boxershort bevat weer een geïmproviseerd FCLOCO logo.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van alle nieuwe FCLOCO styles. De nieuwe boxershorts kun je vanaf nu bestellen in deze SHOP, evenals vele andere boxershorts van het merk! De prijs van de boxershorts is € 19,95! Directe levering!

FCLOCO Bronca Boxershort

FCLOCO Toro Granata