7 september 2015

Nieuwe Champions League badges op Barcelona voetbalshirts

Barcelona zal twee nieuwe badges op de mouwen van de voetbalshirts dragen tijdens de Champions League wedstrijden gedurende 2015-2016. Omdat de Spaanse club afgelopen seizoen de Champions League heeft gewonnen, is er één badge veranderd en mag er een andere badge toegevoegd worden. Barcelona is dit seizoen ingedeeld in een poule met AS Roma, Bate Borisov en Bayer Leverkusen. Omdat de club die onder leiding staat van Luis Enrique op 6 juni de Champions League finale won van Juventus met 3-1 in het Olympia Stadion in Berlijn heeft de Catalaanse club voor het vijfde keer in haar bestaan de Europa Cup I of Champions League gewonnen. Eerder won de club de prestigieuze prijs in 1992, 2006, 2009 en 2011.

De linker mouw van de voetbalshirts die Barcelona draagt tijdens de Champions League wedstrijden gedurende 2015 is dit seizoen niet alleen voorzien van de UEFA respect badge, maar ook van de zogenaamde 5 times winners badge. Dit is een zilveren badge met daarop een afbeelding van de Champions League beker met daarin het getal 5, verwijzend naar het vijf keer winnen van de Champions League of Europa Cup I door Barcelona. Deze badge mag alleen toegevoegd worden aan het voetbalshirt van een club die drie keer achter elkaar de Europa Cup I gewonnen heeft of de prijs vijf keer of meer gewonnen heeft. Andere teams die deze badge mogen dragen zijn Real Madrid, Ajax, Bayern München, AC Milan en Liverpool. Real Madrid won in totaal tien keer het toernooi; Ajax won het toernooi drie keer achter elkaar in 1971, 1972 en 1973 en ook nog in 1995; Bayern München won het toernooi drie keer achter elkaar in 1974, 1975 en 1976 en ook nog in 2001 en 2013 en Liverpool en AC Milan wonnen de Cup met de grote oren respectievelijk vijf en zeven keer. De rechter mouw bevat ook een zilveren badge met daarin een afbeelding van de Champions League beker met daarin het getal 2015. Dit is een verwijzing naar het winnen van de felbegeerde prijs afgelopen seizoen. Check hieronder de foto's van de nieuwe badges die Barcelona draagt tijdens de CL wedstrijden dit seizoen.

De Barcelona voetbalshirts met officiële badges kan je vanaf medio september kopen in de officiële Barcelona shop van Subside Sports en de officiële Barcelona shop van Nike! Wil je je Barcelona voetbalshirt laten bedrukken met de officiële bedrukking van een eigen naam en nummer of sterspelers als Messi, Neymar, Suarez, Iniesta, Arda Turan of andere sterspelers? Dat kan daar ook! Directe levering en gratis verzending! 

Barcelona -cl -badge

Barcelona -cl -badge -2

Bron foto's: FCBarcelona.com