14 december 2016

Nieuw logo op Atletico Madrid voetbalshirts vanaf 2017-2018

Atletico Madrid draagt vanaf het seizoen 2017-2018 een nieuw logo op de voetbalshirts. Het nieuwe logo werd afgelopen weekend gepresenteerd en zal vanaf 2017-2018 op alle shirts, tenues en trainingskleding van Atletico Madrid verschijnen. Vanaf volgend seizoen krijgt de club niet alleen een nieuw logo, maar spelen de ''Colchoneros'' ook in een nieuw stadion, het Estadio La Peineta of ''Wanda Metroplitano''. Hieronder bespreken we hoe het nieuwe embleem van Atletico Madrid er uitziet en bespreken we bovendien welke veranderingen het oude logo van de club heeft ondergaan.

Het nieuwe logo van Atletico Madrid heeft dezelfde kenmerken als het oude logo van de club, maar heeft in plaats daarvan wat modernere vormen. Waar het logo eerst nog vier verticale witte vlakken bevatten, zijn dat er in het nieuwe logo drie. Wel zijn er nog vier rode vlakken in het logo aanwezig. Daarnaast is de gouden omlijning van het logo verwijderd en is deze gewijzigd in een blauwe omlijning rondom het rood/witte gedeelte. Wel wordt het logo nog gekenmerkt door de beert, die tegen een boom aan staat (''The Bear and the Strawberry Tree'') Deze afbeelding is in vergelijking met het vorige logo gespiegeld en in plaats van gekleurd, geheel blauw. Deze beer en boom vinden hun inspiratie in het wapen van de stad Madrid. De zeven sterren in het logo zijn ook nog aanwezig. Ook deze sterren zijn geïnspireerd door het het wapen van de stad Madrid. Check hieronder het nieuwe logo van de Champions League finalist van 2016 en check bovendien hoe de oudere emblemen van de club er uit hebben gezien. De club die onder leiding staat van trainer Diego Simeone heeft sinds de oprichting in 1903 twaalf verschillende logo's gehad.

De Atletico Madrid shirts met het nieuwe logo kan je vanaf medio juli 2017 kopen in de deze shop! Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Atletico -madrid

Atletico -logo -allertijden