6 februari 2019

Meyba lanceert rood Barcelona uitshirt van periode 1987-1991

Meyba is terug! Het van origine Catalaanse sportmerk, dat in periode 1982-1992 de tenues van FC Barcelona verzorgde, heeft nu weer een vet voetbalshirt uit deze periode gelanceerd. Het betreft hier het 3e shirt of alternatieve uitshirt van de periode 1987-1991. In dit shirt speelde Barcelona de uitwedstrijden in de Spaanse competitie, de Copa del Rey en in Europa, met name wanneer het thuisshirt en het lichtblauwe en oranje uitshirt teveel overeenkomsten hadden met het voetbalshirt van de thuisspelende club.

Rood Barcelona voetbalshirt 1987-1991 Meyba

Barcelona had in de periode 1987-1991 namelijk een rood 3e shirt. Dit shirt had hetzelfde template als het licht blauwe shirt van destijds en werd dus als alternatief shirt gebruikt gedurende vier seizoenen. Dit shirt heeft verschillende successen meegemaakt. Zo won Blaugrana in 1990 de Copa del Rey. Onder leiding van trainer Johan Cruijff en met sterren als Laudrup, Bakero, Begiristain, Koeman en Zubizarreta in de gelederen rekende Barca met 2-0 af met Real Madrid in het Estadio Mestalla in Valencia. Het jaar erna werd Barcelona voor de elfde keer in de geschiedenis van de club kampioen. Ook tijdens dit seizoen stond Nederlands beste voetballer ooit aan het roer bij Barca. Na dit seizoen zouden er nog drie kampioenschappen volgen. Bovendien werd in 1992 voor het eerst de Europa Cup I gewonnen. Toen had Barcelona echter niet meer het rode uitshirt.

Het shirt dat Meyba nu opnieuw heeft uitgebracht heeft vrijwel hetzelfde design als het tenue van destijds. Het voetbalshirt van de periode 1987-1991 is geheel rood en wordt verder gekenmerkt door de rode en blauwe verticale band over de rechterkant van het shirt. Bovendien is het shirt uitgerust met een v-hals met gevouwen kraag. Op de rechter borst prijkt het iconische Meyba logo. Meyba is een combinatie van de namen van de oprichters van het merk, namelijk Josep Mestre en Joachim Ballbé. Beide Catalanen richten het sportmerk op. Destijds bestond de collectie van ME y BA vooral uit zwem- en sportkleding. Nadat het merk gedurende veertig jaar lang vooral bekend was op het strand en boulevards van Barcelona, kreeg het pas in 1981 echt internationale faam. Met het tekenen van een contract met FC Barcelona kwam de droom van beide oprichters in. De geschiedenis is bekend. In de voetbalshirts van Meyba won Barcelona met name eind jaren ’80 en begin jaren ’90 grote prijzen met het team dat later bekend zou staan als het Dream Team. Het merk verzorgde tijdens de jaren ’80 en ’90 ook de tenues van clubs als Atletico Madrid, Osasuna, Espanyol, Celta de Vigo, Real Betis Sevilla en nog meer Spaanse clubs. Momenteel lanceert het merk weer retro kleding van deze clubs, waaronder dit fraaie Barcelona voetbalshirt. Het enige wat helaas ontbreekt is het Barcelona logo op de linker borst. Wel heeft het shirt een speciale taping over de mouwen met daarin de trademark tekens van Meyba. 

Meyba x Barcelona voetbalshirt bestellen

De nieuwe Meyba Barcelona collectie bevat niet alleen dit retro shirt, maar ook een gaaf trainingsjack van deze periode en het warming-up shirt! We kunnen niet anders zeggen dat dit er perfect uit ziet. Het is ook nog eens beschikbaar voor een schappelijke prijs. Het retro shirt bestel je nu voor € 49,95! Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel de Meyba X Barcelona collectie exclusief in deze winkel!

Gerelateerd nieuws