Manchester United uitshirt 2023-2024

Heritage met een moderne twist! Dat is het thema waarmee het nieuwe Manchester United uitshirt 2023-2024 vandaag door de club en kledingsponsor adidas officieel werd gelanceerd! Het nieuwe voetbalshirt is een ode aan de succesvolle geschiedenis van de club, maar omarmt ook de frisse look waarmee de sterren van Manchester United de grootste podia ter wereld betreden dit seizoen. Daar vertellen we straks meer over! Het voetbalshirt wordt door het team van manager Erik ten Hag gedragen tijdens de Champions League, Premier League, FA Cup en League Cup uitwedstrijden tijdens het seizoen 2023-2024. In sommige uitwedstrijden draagt Manchester United ook het 3e voetbalshirt. Eerder lanceerden adidas en ''The Mancunians'' al het nieuwe Manchester United thuisshirt 2023-2024.

Een mix van heritage, DNA en toekomst

Het Manchester United uitshirt 2023-2024 is een mix van verschillende uitshirts uit de geschiedenis van de club en vooral een knipoog naar de uitshirts van 100 jaar geleden. Toen droeg Manchester United namelijk voor het eerst een verticaal gestreept uitshirt. De tint groen van het voetbalshirt is een moderne interpretatie van de klassieke groene kleur van eerdere voetbalshirts van de club. Deze groene tint staat volgens de ontwerpers van het tenue ook symbool voor het stedelijke landschap van de stad. Bovendien bevat het voetbalshirt zowel witte als rode accenten, geïnspireerd door de clubkleuren van de Engelse voetbalclub. Ook de tint wit en rood is net iets anders dan dat we gewend zijn van het thuisshirt. Het voetbalshirt heeft een design van verticale donker groene blokken met daarnaast verticale witte banen. Door de witte banen loopt een dunnere, rode lijn. Het design van blokken is geïnspireerd door de skyline van de stad Manchester. 

Alle details op het voetbalshirt zijn ook wit. De ronde hals is namelijk wit en hetzelfde geldt voor de adidas trademark strepen op de mouwen. Ook alle branding op het Manchester United uitshirt is wit. De rechterborst bevat het nieuwe adidas performance logo. Dit betreft het zogenaamde adidas 3BAR logo, welke het Duitse sportmerk vanaf dit seizoen op alle tenues gebruikt. Hoofdsponsor TeamViewer staat in het wit in een groen blok op het midden van het tenue en de linkerborst bevat het clublogo. Dit betreft een monochroom logo. Het Manchester United logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van eht voetbalshirt: groen/wit. Subsponsor DXC Technology staat ook dit seizoen weer op de linkermouw. De achterkant van het voetbalshirt is overwegend groen en bevat alleen aan de onderkant de witte banen met dunne rode lijnen. In het groene vlak staan de namen en rugnummers van de spelers. 

Het Manchester United uittenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten beige adidas trademark strepen en aan de onderkant een beige band. Het Manchester United logo op het voetbalbroekje is zwart met beige lijnen en ook het adidas logo is beige. De kousen zijn groen met aan de bovenkant witte adidas strepen. De sokken bevatten ook twee witte blokken met een dunne rode lijn. Op de sokken prijkt bovendien de naam van de club.

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady en Heat.RDY. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen bevatten de adidas Heat.RDY technologie en de replica voetbalshirts de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zijn in de stof van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts vallen meer getailleerd, bevatten extra ventilatiezones en zijn lichter
  • Pasvorm: Replica – Normaal, Authentic – Slimfit

Manchester United uitshirt bestellen

Het adidas Manchester United uitshirt 2023-2024 kun je pas vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Dit zijn de prijzen:

  • Replica volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) € 99,95
  • Replica kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176): € 74,95
  • Authentic voetbalshirt (alleen voor volwassenen): € 149,95
  • Voetbalbroekjes: Vanaf € 39,95
  • Sokken: € 22,95

In deze winkels kun je de Manchester United voetbalshirts ook weer laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen.

Manchester United uitshirt 2023-2024
Manchester United uitshirt 2023-2024
Manchester United uitshirt 2023-2024
Manchester United uitshirt 2023-2024
Manchester United uitshirt 2023-2024