Manchester United 3e voetbalshirt 2023-2024

Manchester United en adidas hebben nu ook het Manchester United 3e voetbalshirt 2023-2024 officieel gepresenteerd. In dit witte uitshirt speelt het team van manager Erik ten Hag vooral de uitwedstrijden in de Champions League, FA Cup en League Cup, maar ook een aantal uitwedstrijden in de Premier League. Het voetbalshirt vormt namelijk het alternatief voor het Manchester United uitshirt 2023-2024. Het alternatieve uitshirt van ''The Red Devils'' staat dit jaar in het teken van één van de eerste prijzen die de club in haar historie won en de bijnaam van de club is ook nog eens subtiel verwerkt in één van de details op het voetbalshirt.

Geïnspireerd door het voetbalshirt van 1909!

Het Manchester United 3e voetbalshirt 2023-2024 is namelijk geïnspireerd door het voetbalshirt waarin de club haar eerste FA Cup won, namelijk het voetbalshirt van het seizoen 1908-1909. In de finale van de FA Cup van 115 jaar geleden versloeg Manchester United Bristol City met 1-0 door een doelpunt van Turnbull. Manchester United speelde deze wedstrijd in een wit uitshirt met een rode v op de borst en rode biesjes. Dit design is een modern jasje gestoken. Al hoewel modern, het voetbalshirt heeft een eenvoudig design en daardoor ook de retro look van het voetbalshirt van het seizoen 1908-1909. De chevron op de borst van het voetbalshirt van destijds is op het nieuwe voetbalshirt weggelaten. Het voetbalshirt is volledig wit en wordt gekenmerkt door de bordeaux rode accenten. De overlappende ronde hals is donker rood en bevat een subtiele witte lijn. Ook alle logo's op het voetbalshirt zijn bordeaux rood. Het meest opvallende aan deze logo's is dat het clublogo van Manchester United niet het moderne clublogo betreft, maar alleen de duivel uit het clublogo. Dit bevestigt opnieuw de retro look van het voetbalshirt. De rechterborst bevat het nieuwe adidas performance logo, op het midden van het voetbalshirt staat hoofdsponsor TeamViewer en de linkermouw bevat het logo van DXC Technology. Ook de binnenkant van de hals van het Manchester United 3e voetbalshirt bevat nog een speciaal detail. Hier prijkt namelijk een graphic van de Lancashire Rose, verwijzend naar het district waarin Manchester gevestigd is. De adidas strepen op de schouders zijn bijna niet zichtbaar, omdat deze dezelfde kleur hebben als het voetbalshirt: wit.

Dit tenue wordt compleet gemaakt door een wit of donker rood voetbalbroekje en ook op de voetbalbroekjes zijn de adidas strepen in stijl van de kleuren van het voetbalbroekje. Zowel het witte als het rode voetbalbroekje bevatten de logo's van adidas en de club in het rood. De sokken zijn ook rood met rode adidas strepen en op het midden prijkt weer de duivel uit het clublogo.

Positieve reacties

Inigo Turner, Design Director bij adidas is tevreden met de lancering van het nieuwe voetbalshirt: ''Met een geschiedenis doordrenkt is van succes, hebben we veel voetbalshirts om inspiratie uit te halen. Voor dit voetbalshirt was dat het voetbalshirt van 1909, een voetbalshirt die zich perfect uitleent om de beroemde identiteit van de club, de rode duivel, te versterken. We hebben opzettelijk gekozen voor een wat ingetogen voetbalshirt, geïnspireerd door de hedendaagse streetwear. Het witte voetbalshirt met donker rode accenten is zorgvuldig gekozen om de spelers te laten schitteren en tegenstanders het vuur aan de schenen te leggen.''

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologieën: adidas AeroReady en Heat.Rdy. De replica voetbalshirts bevatten de adidas AeroReady technologie en de authentic/match voetbalshirt de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) hebben extra ventilatiezones, zijn iets lichter en vallen meer getailleerd.
  • Pasvorm: Authentic – SlimFit, Replica – Normaal.

Manchester United 3e voetbalshirt bestellen

Het adidas Manchester United 3e voetbalshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL) € 99,95 en de authentic versie € 139,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) zijn de voetbalshirts € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 19,95. In deze winkels vind je ook andere Manchester United voetbalshirts en kun je deze ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de officiële badges.

Adidas.nl
vanaf € 74.95
Bestellen >
Voetbalshop
vanaf € 74.95
Bestellen >
Voetbaldirect
vanaf € 74.95
Bestellen >

Manchester United 3e voetbalshirt 2023-2024
Manchester United 3e voetbalshirt 2023-2024
Manchester United 3e voetbalshirt 2023-2024
Manchester United 3e voetbalshirt 2023-2024
Manchester United 3e voetbalshirt 2023-2024