Het nieuwe Manchester United uitshirt 2014-2015 is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de Engelse club, welke vanaf dit seizoen onder leiding staat van trainer Louis van Gaal. In het nieuwe uitshirt speelt Manchester United de uitwedstrijden in de Engelse Premier League, FA Cup en League Cup gedurende het seizoen 2014-2015. Manchester United eindigde tijdens het seizoen 2013-2014 als zevende, waardoor het zich niet wist te plaatsen voor Europees voetbal. Dit is overigens het laatste Manchester United uitshirt dat door Nike gesponsord wordt. Vanaf het seizoen 2015-2016 is Adidas voor tenminste de duur van tien jaar de nieuwe teamkledingsponsor van United. Nike was dit al vanaf 2002. Het nieuwe uitshirt van The Red Devils is overwegend wit en bevat een klassieke zwarte polo kraag, inclusief een unieke zwarte knoop met daarin de naam van de club gegraveerd. Wanneer de kraag niet dicht geknoopt is en dus open staat, is er een kleine duivel te zien, welke uiteraard afkomstig is van het embleem van de club en de bijnaam van United. De andere kant van de kraag bevat een rode, witte en zwarte lijn, zodat de spelers, als zij hun kraag omhoog dragen, een ode kunnen brengen aan de legendes die de club in haar historie gekend heeft. De binnenkant van de kraag bevat bovendien een speciaal detail. Hierin staat een speciaal label met daarin belangrijke waardes van de club: ''Youth, Courage, Greatness). Over de achterkant van het shirt lopen verschillende lijnen in een v-design. Dit v-design (chevrons) is gebaseerd op het patroon uit legendarische Manchester United voetbalshirts uit de 20e eeuw. De linker borst bevat het embleem van Manchester United en de andere borst bevat het logo van Nike in het rood. De nieuwe hoofdsponsor Chevrolet versiert het midden van het voetbalshirt.

Het nieuwe Manchester United uittenue wordt gecompleteerd door een geheel zwart voetbalbroekje met daariop de logo's van United en Nike. De kousen zijn geheel wit met aan de bovenkant een zwarte band. Bovendien staan het logo van Nike in het rood en de initialen van de club (MUFC) in het rood op de kousen. Check hieronder de foto's van de nieuwe Manchester United uittenues 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de nieuwe thuisshirts, trainingsshirts, N98 jackets, trainingspakken, presentatiepakken en andere United merchandising. INCLUSIEF 10% KORTING en de mogelijkheid tot officiële printing van een eigen naam en nummer of van sterspelers als Van Persie, Rooney, Welbeck, Kagawa, Fellaini, Kagawa en Mata.

Koop het hier.. en geef hieronder je mening.

 
United Uitshirt 2014-2015 (1)

Manchester United Uitshirt 2014-2015 (1)

Man United Uitshirt 2014-2015

Manchester United Uittenue 2014-2015

 Extra informatie


Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe United voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van Manchester United coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Manchester is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com