Manchester United thuisshirt 2024-2025 heeft verschillende tinten rood!

Het Manchester United thuisshirt 2024-2025 is vandaag officieel gepresenteerd door adidas en de club van manager Erik ten Hag! Op het oog heeft het voetbalshirt een vrij eenvoudig design, maar niets is minder waar. Daar vertellen we straks meer over. In het tenue speelt Manchester United de Premier League, FA Cup, League Cup en Europese wedstrijden op Old Trafford gedurende het seizoen 2024-2025. Adidas is ook dit jaar de producent van de Manchester United tenues. Deze functie heeft het Duitse sportmerk sinds het seizoen 2015-2016. Vanaf dit seizoen staat er wel een nieuwe sponsor op het midden van de tenues: SNAPDRAGON! Het logo van de nieuwe sponsor versiert ook het uitshirt

Verschillende rode tinten | Geïnspireerd door shirts van The Busby Babes

Het Manchester United thuisshirt 2024-2025 is geïnspireerd door één van de voetbalshirts die door ‘’The Busby Babes’’ in 1952 gedragen werd. De Busby Babes is de talentvolle generatie van Manchester United in de jaren ’50, die gecoacht werden door Matt Busby en kampioen werd in 1952. Dit waren spelers als Duncan Edwards, Bobby Charlton, Roger Byrne, Tommy Taylor, David Pegg en Eddie Colman. Tijdens deze periode speelden de spelers in voetbalshirts gemaakt van reflecterend materiaal om de zichtbaarheid van de spelers op het veld te vergroten, in de beginjaren van de avondwedstrijden op Old Trafford, waarbij de stadionlampen de spelers in het licht zetten.

Het Manchester United thuisshirt 2024-2025 heeft dan ook verschillende tinten rood, die middels een gradiënt effect in elkaar overlopen. De zijkanten van het voetbalshirt bevatten een golvend vlak in een heldere vlamachtige tint rood, een kleur die nooit eerder gebruikt werd in de tenues van ‘’The Mancunians’’. Deze golf is kenmerkend voor het adidas TIRO24 template. Alle details op het tenue zijn wit. De ronde hals bevat aan de achterkant twee witte lijnen en hetzelfde geldt voor de adidas strepen op de schouders. De rechterborst is uitgerust met het adidas logo, de nieuwe hoofdsponsor Snapdragon versiert het midden van de Manchester United voetbalshirts en op de linkermouw prijkt het logo van DX Technology.

Het Manchester United thuistenue 2024-2025 wordt gecompleteerd door een wit of zwart voetbalbroekje. De shorts hebben dit jaar geen adidas strepen op de zijkanten. In plaats hiervan loopt de fel rode golf van het voetbalshirt door op de voetbalbroekjes. Op het short staan ook de logo’s van de club en adidas. De sokken zijn zwart met aan de bovenkant twee rode banen en een witte baan. De wedstrijdsokken bevatten op het midden de iconische Manchester United duivel en het adidas logo in het rood.  

Sam Handy, SVP Product & Design bij adidas, geeft een reactie op het design van de tenues: ‘’De kleur rood is altijd fundamenteel voor het DNA van Manchester United. Door de jaren heen hebben we de kleur op verschillende manieren gebruikt, maar voor dit seizoen wilden we iets anders doen. We hebben ons laten inspireren door de shirts waarmee Manchester United experimenteerde toen de lichtmasten op Old Trafford in de periode 1952-1957 werden geïntroduceerd. Dit waren fantastische vroege voorbeelden van creatieve designs van voetbalshirts, die ook nog eens gedragen werden door enkele van de meest legendarische spelers van de club. Het kleurverloop van de voetbalshirts had een grote invloed op het design van de tenues dit seizoen, ontworpen om de aandacht vanuit alle hoeken van het veld te trekken.’’

Manchester United voetbalshirt bestellen

Het adidas Manchester United huisshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL, XXXL) zijn de replica shirts € 99,95 en de authentic versie € 149,95. Voor kinderen is het voetbalshirt € 74,95. De wedstrijdbroekjes bestel je vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 23.-. In deze winkels kun je de shirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt. 

Manchester United thuisshirt 2024-2025 heeft verschillende tinten rood!
Manchester United thuisshirt 2024-2025 heeft verschillende tinten rood!
Manchester United thuisshirt 2024-2025 heeft verschillende tinten rood!
Manchester United thuisshirt 2024-2025 heeft verschillende tinten rood!
Manchester United thuisshirt 2024-2025 heeft verschillende tinten rood!