23 juli 2016

Manchester United thuisshirt 2016-2017

Het nieuwe shirt van Manchester United voor 2016-2017 is vandaag officieel gelanceerd door de Engelse club en kledingsponsor Adidas. In dit nieuwe shirt speelt Manchester United de Premier League, FA Cup en Europa League wedstrijden in Old Trafford gedurende 2016-2017. ''The Mancunians eindigden afgelopen seizoen als vijfde in de Premier league, waardoor het komend seizoen onder leiding van José Mourinho in de Europa League speelt. Dat doet de club in een geheel nieuw thuisshirt, welke gebaseerd is op een oud shirt uit de geschiedenis van de club. We bespreken het design hieronder!

Manchester United thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Manchester United thuisshirt voor 2016-2017 is gebaseerd op de voetbalshirts van Newton Heath. Bij de oprichting van de club in 1878 heette Manchester United nog Newton Heath en speelde het in een geheel ander voetbalshirt. Destijds werden de voetbalshirts van Manchester United gekenmerkt door het zogenaamde half-om-half design, waarbij de linkerkant van het shirt geel was en de rechterkant van het shirt groen. Dit design komt ook terug in het nieuwe thuisshirt van Manchester United. Eerst even wat geschiedenis over het nieuwe shirt.  In 1902 werd de naam van Newton Heath FC veranderd in Manchester United. Tegelijkertijd met de verandering van de naam van de club werden er een nieuw tenue en nieuwe clubkleuren geïntroduceerd. Waar Newton Heath FC van 1878 tot 1902 in de groene/gele voetbalshirts speelde, werd in 1902 het rode voetbalshirt met het zwarte voetbalbroekje en zwarte kousen geïntroduceerd. Dit is zoals we de tenues van United momenteel kennen. Het is niet de eerste keer dat het nieuwe shirt van United is gebaseerd op het shirt van Newton Heath FC. In de periode 1992-1994 had United een 3e shirt, welke vrijwel hetzelfde design had als het shirt van Newton Heath FC. Dit shirt had het half-om-half design met het gele en groene vlak. Bovendien bevatte dit shirt touwtjes in de kraag. Destijds was Umbro nog kledingsponsor en Sharp de hoofdsponsor van Manchester United. 

Het nieuwe Manchester United thuisshirt voor 2016-2017 bevat ook twee verticale vlakken, echter deze hebben twee verschillende tinten rood in plaats van groen en geel. Deze vlakken lopen op het midden van het shirt in elkaar middels een apart effect. Middels zeshoekige vormen lopen de twee vlakken namelijk in twee tinten rood in elkaar over. Daarnaast zijn de trademark strepen van kledingsponsor Adidas verhuisd. Deze staan dit seizoen niet meer op de schouders en mouwen, maar lopen over de zijkanten van de shirts en zijn wit. Adidas is sinds 2015-2016 weer kledingsponsor van Manchester United en zal dat in ieder geval tot 2025 blijven. Met de sponsoring is een bedrag van € 95 miljoen per jaar gemoeid. Eerder was Adidas in de periode 1980-1993 al kledingsponsor van de club waar Ibrahimovic vanaf komend seizoen speelt. Verder is het nieuwe voetbalshirt uitgerust met een crew neck. De binnenkant van de kraag van het shirt van ''The Mancunians'' bevat net onder de kraag een verwijzing bevat naar Newton Heath. Verder staat shirtsponsor Chevrolet, welke sinds 2014 hoofdsponsor is van de club op het midden van het shirt. Het nieuwe tenue van Manchester United wordt gecompleteerd door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten rode Adidas strepen. Op de shorts staan bovendien de logo's van de club en Adidas. De kousen zijn daarentegen overwegend zwart met aan de bovenkant een rode band en daaronder de iconische duivel van de club.

Zoals alle tenues van Adidas zijn de nieuwe Manchester United shirts uitgerust met de Climacool technology van Adidas. Deze technologie zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt waarin sterren als Ibrahimovic, Mkhitaryan, Bailley, Rashford, Martial, Mata, Schweinsteiger en nog meer sterren komend seizoen schitteren. Check ook het nieuwe Manchester United uitshirt voor 2016-2017. 

Manchester United voetbalshirt kopen

De nieuwste Manchester United voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops voor kinderen en volwassenen. Het shirt voor volwassenen heeft ongeveer een prijs van € 85,- en voor kinderen is de prijs van het shirt ongeveer € 70,-. Het authentic shirt is het shirt waarin de spelers ook daadwerkelijk hun wedstrijden spelen. Dit shirt zal een prijs hebben van € 120,-. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking! Dit betreft de officiële bedrukking die de spelers ook tijdens de Premier League dragen. Ben je geïnteresseerd in andere United producten? Check dan het overzicht hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering en gratis verzending!

Koop het nieuwste shirt in de officiële Manchester SHOP (iets goedkoper en inclusief officiële bedrukking!

of in de Manchester United Adidas shop

of deze officiële STORE


Manchester -united -thuis -shirt -2016-2017 (1)

Manchester -united -shirt -adidas -2016-2017

Zlatan -united -shirt -2016-2017