Manchester United Humanrace Pharrel Williams voetbalshirt

Ook voor Manchester United heeft adidas in samenwerking met Pharrel Williams een speciaal Human Race voetbalshirt gelanceerd. Dit tenue wordt door Manchester United de komende periode vooral als warming-up shirt gebruikt in de voorbereiding op de Premier League, FA Cup en Champions League wedstrijden. De Human Race voetbalshirts zijn nieuwe special edition voetbalshirts, welke door Pharrel Williams zijn ontworpen en geïnspireerd zijn door een iconisch voetbalshirt uit de geschiedenis van een club. Het Manchester United Human Race voetbalshirt is geïnspireerd door het iconische uitshirt van de periode 1990-1992.

Manchester United X Human Race voetbalshirt 2020-2021 | Geïnspireerd door voetbalshirt 1990-1992

Adidas was namelijk al eerder kledingsponsor van ''The Mancunians'' in de periode 1980-1992 en heeft deze functie ook weer sinds 2015. In 1990-1992 speelden spelers als Irwin, Phelan, Webb, McClair en Pallister bij United. Onder leiding van manager Alex Ferguson eindigde Manchester United in 1991 als zesde en in 1992 als tweede. Bovendien won de club in 1991 de Europa Cup II. In de finale versloeg United in de Kuip in Rotterdam Barcelona met 2-1 door twee doelpunten van Hughes. Niet alleen het winnen van de Europa Cup II was memorabel. Ook droeg de Engelse topclub een iconisch uitshirt in deze periode. Het uitshirt van Manchester United werd destijds gekenmerkt door de all-over print van ''sneeuwvlokken'' in het blauw/wit over het gehele shirt. Het nieuwe Humanrace voetbalshirt van United heeft vrijwel hetzelfde design als in 1992. Het enige verschil is dat er nu een tie-dye effect aan de print is gegeven. Dit betekent dat de print wat minder gestructureerd is. Hetzelfde geldt voor de logo's op het voetbalshirt. Op de rechterborst prijkt de trefoil van adidas. Het huidige adidas Originals logo diende toen als logo van het Duitse sportmerk. De linkerborst bevat het clublogo en ook bij dit logo lijkt het erop alsof het op het tenue geverfd is. Waar Manchester United in 1992 nog SHARP als hoofdsponsor had, staat nu het Humanrace logo op het midden van het tenue. Humanrace is de naam van de adidas collectie van Pharrel Williams. Verder bevat het tenue op de mouwen een combinatie van witte, blauwe en rode adidas strepen. Deze kleuren zijn ook in de toelopende hals verwerkt. Het Manchester United Human race tenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje met daarop eenzelfde soort all-over print als op het voetbalshirt. De kousen zijn blauw met witte adidas stripes en over de lengte in het rood de naam van de collectie: Humanrace.

De nieuwe Manchester United X Humanrace adidas collectie bevat ook een geheel nieuw trainingspak. Dit trainingspak bestaat uit een trainingstrui en trainingsbroek. De training top is grijs en bevat op het midden een driehoek met daarin een graphic print, geïnspireerd door de print op het voetbalshirt. Deze triangel is een combinatie van blauw en rood. Ook de mouwen zijn voorzien van rode adidas strepen. Naar de onderkant vervagen deze in een combinatie van rode en blauwe strepen. Het adidas logo op de rechterborst is blauw en de Manchester United badge op de andere borst is een combinatie van grijs en rood. Verder bevat de training top de gebruikelijke technische kenmerken. De training top is voorzien van een hoge hals met een rits tot de borst. De mouwen zijn aan de onderkant uitgerust met duimgaten en de achterkant van de top is wat langer. De trainingsbroek heeft dezelfde kleurencombinatie als de training sweater. Zowel de voetbalshirts als de pakken zijn gemaakt van een speciaal Primegreen polyester. een collectie gerecyclede high-performance materialen zonder nieuw polyester.Ook zijn het pak en het voetbalshirt uitgerust met de adidas AeroReady technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht.

Manchester United x Humanrace collectie bestellen

Het Manchester United HumanRace voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen voor kinderen en volwassenen. De prijs van het voetbalshirt is € 89,95 voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. Het trainingspak is alleen voor volwassenen beschikbaar. De training top is € 89,95 en de trainingsbroek € 69,95. Directe levering!

Bestel je Manchester United Human Race voetbalshirt direct in deze SHOP

of deze winkel! 

Manchester United Humanrace voetbalshirt

 

Manchester United HumanRace voetbalshirts

Manchester United Human Race trainingspak 2020-2021