15 maart 2023

Logo Rosalía op FC Barcelona voetbalshirts tijdens El Clásico

Tijdens El Clásico op 19 maart 2023 in Camp Nou (of tegenwoordig Spotify Camp Nou) draagt FC Barcelona niet het logo van Spotify op het voetbalshirt, maar het logo van van het nieuwe album (Motomami) van zangeres Rosalía. Ook het vrouwenelftal van FC Barcelona (FC Barcelona Femini) draagt tijdens de derby tegen Real Madrid Femini op 25 maart in het Estadi Johan Cruyff het logo van het album van Rosalia op het voetbalshirt.  Het logo van de Catalaanse singer/songwriter staat alleen tijdens de derby tegen Real Madrid op de voetbalshirts en betreft een initiatief van sponsor Spotify. Bij het tekenen van het contract kondigde Spotify al aan de ruimte op het FC Barcelona voetbalshirt niet alleen te gebruiken voor het eigen logo, maar ook om verschillende artiesten te promoten. Op 16 oktober 2022 droeg FC Barcelona tijdens El Clásico in Madrid het logo van Drake op de voetbalshirts om te vieren dat de Canadese rapper de eerste artiest was met meer dan 50 miljard streams op Spotify. Deze wedstrijd verloor het team van Xavi met 3-1.

Precies een jaar geleden lanceerde Rosalía haar nieuwe album Motomami en het logo van dit album staat waarschijnlijk op de FC Barcelona tenues tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid. Het eenjarig bestaan van het album valt precies samen met El Clásico. Rosalía Vila Tobella werd aan de rand van Barcelona (Sant Esteve Sesrovires) geboren en brak internationaal door samenwerkingen met Pharrell Williams en J. Balvin. De zangeres won in 2018 bovendien twee Latin Grammy Awards voor haar single Malemente. Daarnaast is de zangeres (natuurlijk) groots fan van FC Barcelona. FC Barcelona en Spotify sloten afgelopen zomer een deal voor de duur van vier seizoenen. Spotify is de komende vier seizoenen niet alleen op de voetbalshirts van de Catalaanse voetbalclub te bewonderen, maar is ook naamgever van het stadion van de club (Spotify Camp Nou). Onderdeel van de deal tussen FC Barcelona en Spotify is dat Spotify een paar keer per seizoen plaats maakt voor een logo van een artiest. Ongetwijfeld zijn Drake en Rosalía niet de enige artiesten die op het tenue van ''Blaugrana'' verschijnen.

Juli Guiu, vice president Marketing Area bij FC Barcelona, reageert: ''Opnieuw heeft onze samenwerking met Spotify dingen naar een hoger niveau getild. Het logo van een bekende artiest als Rosalía op onze voetbalshirts is een geweldigde verrassing voor onze fans over de hele wereld. Muziek een voetbal zijn een bijzondere combinatie met een mooie toekomst voor zich. We zijn blij om naast 's werelds populairste muziekstreamingsplatform Spotify nog een hoofdstuk aan het verhaal toe te voegen.'' Marc Hazan, VP Sportify Partnerships, reageert ook enthousiast: ''Wij zijn vereerd om de ruimte op het FC Barcelona voetbalshirt te bieden aan Rosalía, de meeste gestreamde Spaanse artiest op Spotify in 2022. Dit is een kans om de viering van onze unieke samenwerking met FC Barcelona voort te zetten en de werelden van voetbal en muziek met elkaar samen te brengen.''

De FC Barcelona voetbalshirts met het logo van Motomami kun je exclusief bestellen in de officiële FC Barcelona fanshop. Er zijn twee versies van het voetbalshirt beschikbaar. De eerste versie betreft een versie waarvan slechts 1899 (overeenkomend met het oprichtingsjaar van de club) zijn geproduceerd. Deze voetbalshirts bevatten het logo van MOTOMAMI op de voorkant en de naam Rosalía en nummer 1 op de achterkant. Deze voetbalshirts hebben een prijs van € 400,- De andere versie betreft een glow-in-the-dark-voetbalshirt, waarvan er slechts 22 zijn geproduceerd, 11 voor mannen en 11 voor vrouwen. Deze voetbalshirts bevatten rugnummer 1 tot en met 11 en zijn gesigneerd door alle spelers en speelsters die in de basisopstelling staan van El Clásico deze maand. Deze voetbalshirts hebebn een prijs van € 2000,-.

Ben je op zoek naar het FC Barcelona tenue met het logo van Spotify? Check het dan in deze fanshop of de officiële Nike SHOP!

FC Barcelona Rosalia voetbalshirts

Rosalia logo op FC Barcelona voetbalshirt