Liverpool onderhandelt met New Balance over contractverlenging

Het contract tussen Liverpool en New Balance loopt na het seizoen 2019-2020 af en dat betekent dat er druk gespeculeerd wordt over een verlenging van het contract of een deal met een nieuwe kledingsponsor. Feit is dat Liverpool een sterke onderhandelingspositie heeft. De club staat momenteel fier bovenaan in de Premier League en behaalde vorig jaar ook al de finale van de Champions League. Na twee seizoenen op een vierde plaats geëindigd te zijn, lijkt het erop dat dit seizoen het eerste kampioenschap sinds 1990 binnen gesleept gaat worden.

Liverpool is populair en dit betekent een perfecte onderhandelingspositie. Momenteel krijgt Liverpool jaarlijks een bedrag van £ 45 miljoen van New Balance overgemaakt en dit contract eindigt in juni 2020. Volgens verschillende geruchten zijn zowel Nike als Adidas geïnteresseerd om vanaf de zomer van 2020 de tenues van het keurkorps van manager Klopp te gaan verzorgen. Adidas was ook in de periode 1985-1996 en de periode 2006-2012 kledingsponsor van Liverpool. Nike was nog nooit verantwoordelijk voor de productie en design van de tenues. Ook New Balance is nog serieus in de race om ook na 2020 door te gaan als kledingsponsor. Volgens Daily Mail reporter Alex Miller is Liverpool namelijk al in gesprek met New Balance om het contract te verlengen. Doel van The Reds is om de beste kledingsponsordeal in Engeland te tekenen. Momenteel is Manchester United in Engeland de absolute leider. ''The Mancunians'' krijgen van adidas jaarlijks een bedrag van £ 75 miljoen op hun rekening gestort. Liverpool wil dit bedrag overtreffen, wat zou betekenen dat New Balance vanaf de zomer van 2020 de huidige nummer 1 van de Premier League ruim £30 miljoen meer betaalt.

Ook qua verkoop van merchandising gaat het de club de laatste twee jaar voor de wind. De laatste twee seizoenen behaalt de club namelijk recordomzetten uit de verkoop van officiële merchandising. Bovendien heeft de club momenteel wereldwijd de meeste kijkers. Afgelopen seizoenen keken maar liefst 880 miljoen mensen naar een wedstrijd van Liverpool. Zowel op sportief als op zakelijk vlak heeft de club niets te klagen en heeft het een sterke onderhandelingspositie. Het is afwachten of New Balance aan deze voorwaarden wil voldoen. Gaat dit niet lukken, dan zijn adidas en Nike ongetwijfeld twee kanshebbers om Liverpool vanaf 2020-2021 aan te kleden te sponsoren. Wordt vervolgd!

Ben je op zoek naar een Liverpool voetbalshirt, t-shirt of hoodie? Bestel het exclusief in deze winkel!

Top deals clubs en merken in Premier League 2018-2019

Club Bedrag 
Manchester United £ 75 miljoen (adidas) 
Chelsea  £ 60 miljoen (Nike)
Liverpool  £ 45 miljoen (New Balance)
Manchester City £ 41 miljoen (Nike)
Arsenal  £ 30 miljoen (Puma) 
Tottenham Hotspur  £ 30 miljoen (Nike)