1 augustus 2016

Liverpool 3e shirt 2016-2017

Het nieuwe Liverpool 3e shirt voor 2016-2017 is afgelopen weekend gelanceerd onder het motto #MadeForLiverpool door New Balance en de Engelse club. In dit shirt speelt Liverpool FC vooral de uitwedstrijden in de FA Cup en League Cup, maar ook een aantal wedstrijden in de Premier League gedurende dit seizoen. Het nieuwe shirt van Liverpool maakte haar debuut al tijdens de USA tour van de club afgelopen week en werd voor het eerst gepresenteerd op Facebook door trainer Klopp, Milner, Lallana en Mignolet. We bespreken het design van het nieuwe 3e shirt hieronder.

Fel geel Liverpool 3e shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Liverpool 3e shirt wordt dit jaar gekenmerkt door de fel groen (thunder green) verticale banen over het shirt en de grijze accenten. De grijze accenten komen vooral terug in de band over de schouders en mouwen. Deze band bevat aan de zijkanten een dunne witte lijn. De kleuren van het nieuwe shirt zijn geïnspireerd door de kleuren van het programmaboekje van de UEFA Cup finale van 2001. Deze finale vond plaats in het Westfalen Stadion in Dortmund op 16 mei 2001. Liverpool nam het op tegen de Spaanse club Alaves. Na reguliere speeltijd stond het 4-4. Bij Liverpool scoorden Babbel, Gerrard, McCallister en Fowler de doelpunten. Hierdoor moest er verlengd worden, waarbij Liverpool speler Geli in de 116de minuut het enige doelpunt maakte. Hierdoor wonnen The Reds voor de derde keer in de geschiedenis de UEFA Cup. De grijze band loopt ongeveer tot de borst en de mouwen worden ook afgesloten door een dunne witte en grijze lijn. De rechter borst bevat het logo van New Balance. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt sinds 2015-2016 de tenues en trainingskleding van de club die afgelopen seizoen de finale van de Europa League verloor van Sevilla. De andere borst bevat de Liverbird en op het midden van de borst staat het logo van hoofdsponsor Standard Chartered, welke sinds 2011 verbonden is aan de Engelsen. Zowel de binnenkant van de kraag als de binnenkant van de onderkant van het shirt bevat een quote van een ex-manager van de club. De binnenkant van de kraag bevat een quote van Bill Shankley: ''Red for danger, red for power'' en de binnenkant van de de onderkant van het shirt bevat de tekst: ''Liverpool players must play like a lion.'' Dit is een befaamde uitspraak van voormalig Liverpool manager Gerard Houllier. De achterkant van het shirt bevat twee vlammen met daartussen het getal 96, welke verwijst naar de overleden Liverpool supporters bij het Hillsborough drama van 1989. Het nieuwe Liverpool tenue wordt gecompleteerd door een fel geel voetbalbroekje met aan de zijkanten een diagonaal zwart vlak. Op de shorts prijken ook de logo's van de club en Liverpool. De kousen zijn ook gel groen en bevatten de initialen van de club.

Zoals alle tenues van New Balance zijn de nieuwe Liverpool shirts uitgerust met het New Balance Dry Systeem, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. Liverpool vice captain Milner geeft nog een reactie op het nieuwe tenue van Liverpool: ''Het is een oogstrelend tenue, waarmee we opvallen op het veld. Het is altijd een sensatie om Liverpool te representeren op het veld en met deze kleuren nog meer. Voor spelers is het belangrijk dat de shirts ook comfortabel voelen en dit shirt maakt deel uit van een fantastische collectie voor komend seizoen.'' Dit nieuwe shirt zal bovendien gedragen worden door sterren als Wijnaldum, Mané, Coutinho, Sakho, Bentke, Matip, Sturridge, Firmino en Lallana! Check ook het nieuwe Liverpool thuisshirt en nieuwe Liverpool uitshirt voor 2016-2017!

Liverpool 3e voetbalshirt kopen

Het nieuwe Liverpool shirt voor 2016-2017 kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shops. De prijs van het shirt voor volwassenen is ongeveer € 75,- en voor kinderen € 70,-. Hier kan je het fel groene voetbalshirt van Liverpool ook laten bedrukken met de officiële bedrukking van alle spelers of een eigen naam en nummer. Dit betreft dezelfde bedrukking als de spelers tijdens de Premier League dragen. Check bovendien goedkopere Liverpool shirts van eerdere seizoenen in deze shop. Of check het overzicht met beschikbare Liverpool producten hiernaast of hieronder en vergelijk de prijzen. Directe levering gegarandeerd.

Koop het nieuwste Liverpool shirt voor 2016-2017 in deze officiële Liverpool shop  (INCLUSIEF OFFICIËLE BEDRUKKING)

OF koop je nieuwe Liverpool shirt in deze STORE


Liverpool -3e -shirt -2016-2017
Liverpool -tenues -2016-2017

Liverpool -3e -tenue -2016-2017