29 januari 2018

Liechtenstein voetbalshirts 2018-2020

Macron, de UEFA en de voetbalbond van Liechtenstein hebben de nieuwe voetbalshirts voor de periode 2018-2020 officieel bekend gemaakt. In deze nieuwe voetbalshirts speelt het nationale elftal van Liechtenstein de wedstrijden in de UEFA Nations League en de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK van 2020. Vanaf dit jaar is Macron kledingsponsor van het nationale elftal. Het Italiaanse sportmerk heeft het stokje overgenomen van adidas. Daar is uiteraard een reden voor. Dat bespreken we straks. Check hieronder alle details van zowel het nieuwe thuisshirt als uitshirt van het ministaatje.

Liechtenstein thuisshirt 2018-2020

Het nieuwe Liechtenstein thuisshirt voor de periode 2018-2020 is geheel blauw en bevat een watermerk van het beroemde kasteel in Liechtenstein, Kasteel Vaduz. Verder wordt het shirt gekenmerkt door de witte accenten. Zo bevat het shirt een witte y-hals en gevouwen kraag. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen is wit. De linker borst bevat opvallenderwijs niet het logo van de voetbalbond. Op de linker borst staat namelijk een kroon, wat een bekend symbool van het land is. De achterkant van het voetbalshirt bevat wel het logo van de Liechtensteiner Fussballverband (LFV). Op de rechter borst staat het logo van kledingsponsor Macron en de trademark tekens van het merk uit Bologna bevinden zich op de mouwen. Het Italiaanse merk is sinds dit jaar de kledingsponsor van het nationale elftal. Macron is namelijk met de UEFA een speciale samenwerking aangegaan en volgt daarin adidas op. Dit gaat om het TEP (Top Executive Programme) Kit Assistence Schema. Dit is een speciaal project van de UEFA om de voetbalbonden van kleinere Europese landen te ondersteunen bij de kleding die gedragen wordt. Onderdeel van het programma is niet alleen de aankleding van het nationale elftal, maar ook van de onder de 21 elftallen en het verzorgen van de tenues van de scheidsrechters, die uit deze landen komen. Naast Liechtenstein maken ook Andorra, Armenië, Wit Rusland, Cyprus, de Faroer Eilanden, Luxemburg en San Marino deel uit van dit programma en wordt Macron dus ook kledingsponsor van deze landen.

Het nieuwe Liechtenstein thuistenue wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje met aan de zijkanten een witte strip. De kousen van het nieuwe thuistenue zijn blauw.

Liechtenstein uitshirt 2018-2020

Het nieuwe Liechtenstein uitshirt voor de periode 2018-2020 heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Het shirt is echter geheel rood en bevat ook een witte y-hals en polo kraag. Ook dit shirt bevat een watermerk van het kasteel en de logo’s van de voetbalbond en Macron staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een blauw broekje met witte strip en rode kousen.

Zoals alle tenues van Macron zijn de nieuwe Liechtenstein tenues uitgerust met de mPerformance technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren!

Liechtenstein shirt bestellen

Het nieuwe Liechtenstein voetbalshirt voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande webshop. De prijs van het shirt is € 79,95 en dit shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande webwinkel kan je het tenue uiteraard ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer Ben je fan van het nationale elftal en wil je het team aanmoedigen?

Bestel je Liechtenstein shirt in deze WINKEL!