In het Oosten van het land weet met maar moeilijk de sponsor te behouden. Na de sponsor van Vitesse heeft ook sponsor Centric de Graafschap de bons gegeven. De hoofdsponsor van De Graafschap, Centric, heeft besloten om per direct de naamsvermelding van het wedstrijdshirt te halen. Een verschil van visie (lees: het voortdurende gezanik van bemoeial Sanderink over het beleid van de Graafschap) over het te voeren beleid ligt hier aan ten grondslag. De vrijgekomen positie op het shirt van De Graafschap wordt gedoneerd aan KWF kankerbestrijding.

Wel ontvangt De Graafschap van Centric tot aan het einde van dit seizoen de, in het contract, overeengekomen sponsorbijdrage. Centric blijft via De Graafschap werken aan relatiemarketing, door de thuiswedstrijden met klanten en leveranciers te bezoeken. Tevens zal Centric op de LED boarding en overige sponsoruitingen zichtbaar blijven. Chapeau Sanderink!

 

De Graafschap laat in een reactie weten dat het dit seizoen graag uitgespeeld had met de naam Centric op het wedstrijdshirt. "Wij vinden de beslissing om per direct van het shirt te gaan erg jammer. Echter, wij zijn  tevreden dat we met onze uitstraling kunnen bijdragen aan de promotie van een goed doel, te weten  KWF kankerbestrijding"; aldus Henk Bloemers commercieel directeur van De Graafschap.

 

Sanderink ziet het anders: "Soms zijn er belangrijkere dingen. Wij willen onze naam niet langer verbinden aan een club die in mijn ogen op amateuristische wijze wordt geleid. Dan sponsoren we liever een goed doel: wij doen de ruimte op het shirt over aan het KWF Kankerfonds. Laat me benadrukken dat wij verder gewoon het contract met De Graafschap uitdienen en onze financiële verplichtingen voldoen."

 

De Graafschap komt dus als winnaar uit deze interne strijd. Zij krijgen gewoon de sponsorbijdrage van Centric en dragen het komende half jaar KWF op het shirt! Lekker bezig De Graafschap! Dag Sanderink...