Waar het op sportief gebied onder Co Adriaanse nog wel voor de wind gaat, kan men nu wel afvragen of de lucratieve sponsordeal van FC Twente met het Zwiterse of Qatarese sportmerk Burrda wel een succes is? FC Twente presenteerde vorig jaar vol trots de sponsordeal met Burrda. Het ambitieuze bedrijf moest de Tukkers verder helpen. Het kledingcontract lijkt echter uit te lopen op een grote teleurstelling.

Burrda kampt met productieproblemen, waardoor in Enschede de shirts schaars zijn. Fans wachten al weken op de mogelijkheid om een tenue te kopen, terwijl de hoofdmacht zelfs in oude trainingspakken met afgeplakte logo's traint. Voorzitter Joop Munsterman is er op zijn zachtst gezegd niet blij mee. "We voeren stevige gesprekken met Burrda", vertelt hij in De Telegraaf. "Het is heel vervelend dat we financiële schade oplopen, maar het voetbalbedrijf staat voorop. Dit soort zaken moet gewoon in orde zijn en dat is het niet. Daar ben ik heel ongelukkig mee." Wij ook! En daarom nemen wij u mee naar een indrukwekkende verzameling FC Twente voetbalshirts van vroeger. Overigens van merken die wel gewoon konden leveren. Back to Adidas, Fila, Umbro, Admiral, Diadora of Hummel? Anyway, geniet van de foto's hieronder. Veel dank aan fctwenteshirts.nl & voetbalprimeur.

 

Update:

FC Twente heeft het gehad met kledingsponsor Burrda. Als het bedrijf uit Qatar er voor het einde van de maand niet voor zorgt dat de levering goed op gang is gekomen, wil FC Twente een ander kledingmerk gaan gebruiken, zo meldt De Telegraaf. Omdat supporters al het hele seizoen nauwelijks wedstrijdshirts hebben kunnen aanschaffen, zou de financiële schade voor FC Twente inmiddels bijna een half miljoen euro bedragen.

 

FC Twente thuisshirt

 

FC Twente thuisshirt 1985

 

FC Twente adidas

 

FC Twente shirt Hummel

 

FC Twente adidas 2

 

 

FC Twente shirt Fila

 

FC Twente Umbro

 

FC Twente Diadora