Het Nederlands Elftal trainingsjack van het trainingspak van 1974

Het is wat rustiger op het gebied van nieuwe voetbalshirts. Uiteraard is er genoeg te schrijven over gave nieuwe voetbalproducten. We vandaag weer zo'n gaaf product tegen van het merk Cruyff Classics. Het merk heeft namelijk een uniek trainingsjack in haar assortiment. Dit betreft het trainingsjack van het trainingspak van het Nederlands Elftal in 1974, of eigenlijk alleen het trainingsjack dat Johan Cruyff droeg. Nederlands beste voetballer ooit droeg namelijk een ander voetbalshirt en jack dan zijn medespelers. Dit jack is door Cruyff Classics opnieuw gelanceerd. Hoe vet? Wil je alles weten over dit jack? Check het hieronder!

Nederlands Elftal trainingsjack 1974 Cruyff Classics

Het Cruyff Classics Nederlands Elftal 1974 trainingsjack is dus een replica van het jack dat de spelers van Oranje droegen tijdens de trainingen en warming-up ter voorbereiding op de wedstrijden tijdens het WK van 1974 in Duitsland. Cruyff droeg tijdens dit WK dus echter net wat andere kleding dan zijn collega's. Adidas was in de jaren '70 kledingsponsor van Oranje en Cruyff stond onder contract bij Puma. In de aanloop naar het toernooi in Duitsland zorgde Johan Cruyff voor ophef door te zeggen dat hij niet in voetbalshirts en trainingskleding van adidas te spelen. Hij wilde namelijk geen reclamezuil van adidas zijn. Het Duitse sportmerk staat bekend om haar 3 stripes. Deze zogenaamde trademark strepen stonden onder andere op de Nederlands Elftal trainingsjacks en voetbalshirts van 1974. Cruyff weigerde dit te dragen en droeg in plaats hiervan een tenue en trainingskleding met twee strepen.

Het Cruyff Classics Holland trainingsjack heeft dezelfde stijl als het jack dat Cruyff droeg in de jaren '70. Uiteraard is het geheel oranje en over de mouwen lopen dus twee in plaats van drie strepen. Verder bevat het jack een baseball collar en een zwarte doorlopende rits. Op de rechter borst prijkt een nummer 14 in dezelfde stijl als de officiële Nederlands Elftal bedrukking van 1974 en op de andere borst staat het Cruyff Classics logo. Bovendien is het jack uitgerust met een speciale tag met daarin de tekst: ''Worn by Cruyff.'' Buiten het feit dat dit trainingsjack legendarisch is, omdat het alleen door Cruyff gedragen werd, is het ook uniek omdat het keurkorps van Rinus Michels de finale van het WK haalde. Hierin verloor het met 2-1 van West Duitsland in het Olympiastadion in München. Andere sterren van dit elftal waren spelers als Neeskens, van Hanegem, Rep en Rensenbrink.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het unieke Nederlands Elftal retro trainingsjack van Cruyff Classics. Het merk heeft het jack inmiddels ook in verschillende andere kleuren uitgebracht, zoals zwart, blauw en grijs. Check ook alles over het Nederlands Elftal voetbalshirt van 1974!

Nederlands Elftal trainingsjack 1974 bestellen

De nieuwe Nederlands Elftal retro trainingsjacks van Cruyff Classics kan je vanaf nu alleen voor volwassenen bestellen. Dit kan in de maten S, M, L, XL en XXL. De jacks hebben een prijs van € 69,95 en kan je bovendien laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het Oranje Cruyff Classics trainingsjack exclusief in deze winkel!