Het Cercle Brugge retro voetbalshirt van 1991-1992

COPA heeft vandaag opnieuw een heerlijk retro voetbalshirt aan haar collectie toegevoegd. Het retro merk lijkt opnieuw een samenwerkingsverband te zijn aangegaan met een Belgische club. Vorige week lanceerde Copa nog twee retro shirts van Anderlecht. Vandaag is het de beurt aan Cercle Brugge. Het voetbalshirt van 1991-1992 is door COPA namelijk vandaag opnieuw uitgebracht en dit shirt heeft een heerlijk jaren '90 design! Wil je alles weten over de prestaties van Cercle Brugge in dat seizoen en meer weten over het design van het retro shirt? Check het hier!

Direct fan van dit heerlijke jaren '90 voetbalshirt? Scoor het exclusief in deze SHOP! 

Cercle Brugge COPA Football retro shirt jaren '90

In het seizoen 1991-1992 stond de Nederlandse trainer Henk Houwaart aan het roer bij de club die haar thuiswedstrijden speelt in het Jan Breydelstadion. De club eindigde dit seizoen op een knappe negende plaats en dit was met name te danken aan de spits van het elftal: Josip Weber. De tot Belg genaturaliseerde Kroaat scoorde 26 doelpunten, de helft van het totaal aantal dat ''Groen-Zwart'' dit seizoen scoorde. Daarmee werd Weber topscorer van de Belgische competitie. Ook de twee seizoenen erna scoorde Weber aan de lopende band en dat is ook de reden dat de Kroaat nog steeds gezien wordt als één van de beste Cercle Brugge spelers ooit. In de beker speelde de club overigens geen rol van betekenis en werd het al in de eerste ronde uitgeschakeld.

Het seizoen 1991-1992 was bovendien het seizoen waarin het Duitse sportmerk Uhlsport kledingsponsor van Cercle was en daarmee ook verantwoordelijk voor het legendarische voetbalshirt van dat seizoen. Het Cercle Brugge shirt van COPA heeft hetzelfde design, alleen ontbreekt het logo van het Duitse sportmerk op het shirt. Het voetbalshirt van 1991-1992 wordt gekenmerkt door de diagonale banen in het groen/zwart. Deze kleuren lopen middels een speciaal effect in elkaar over en geven het shirt een opvallend design. Op het midden van het shirt prijkt het logo van destijds: 49R. 49-JEANS was alleen in het seizoen 1991-1992 shirtsponsor van Cercle Brugge en was in die periode ook sponsor van Club Brugge. De linkerborst bevat het logo van de in 1899 opgerichte club en verder is het retro shirt uitgerust met een ronde hals in het zwart en licht groene mouwen. De achterkant van het retro shirt is uitgerust met diagonale zwart/grijze banen. Alleen het midden van de achterkant van het shirt is groen en dit is de ruimte voor namen en nummers van de spelers. Het retro shirt bestaat voor 100% uit polyester.

Check hieronder nog meer foto's van de shirts die in 1991-1992 gedragen werden door spelers als Weber, De Buyser, Annicaert, Carly, Abdellah, Cooman en andere spelers. Alle Copa retro voetbalshirts worden geleverd in een luxe cadeaubox! Check ook de gave retro shirts van Anderlecht! 

Cercle Brugge voetbalshirt bestellen

Het Copa Football retro voetbalshirt van Cercle Brugge kun je per direct kopen in de onderstaande winkels. Het shirt is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en heeft een prijs van € 59,95. In deze shops kun je het shirt ook laten bedrukken met een speciale printing, die de spelers destijds ook op het shirt hadden!

Bestel het Cercle Brugge retro shirt direct in deze winkel!