Het Barcelona concept 3e voetbalshirt voor 2019

Er is al wat informatie over de nieuwste voetbalshirts voor 2019-2020 en dat brengt de creatievelingen onder ons soms op goede ideeën. Vandaag hebben we er weer zo'n een. Voordat we ingaan op het design van voetbalshirt, vertellen we eerst wat we al weten over de voetbalshirts van Nike voor volgend seizoen. Volgens de geruchten bevatten de 3e shirts/alternatieve uitshirts van Nike het speciale Sportswear logo van Nike. Dit is echter nog niet bevestigd. Daarnaast werd bekend dat het nieuwe 3e shirt van Barcelona overwegend licht blauw wordt. Met deze informatie kon designer @bolotkanov10 wat. Hij onthulde een zogenaamd concept voetbalshirt voor de Blaugrana. Concept voetbalshirts zijn niets meer van creatieve ideeën. We benadrukken dan ook dat dit ook niet daadwerkelijk het shirt van Barcelona wordt.

Hoe het Barcelona 3e shirt voor 2019-2020 er uit zou kunnen zien?

@Bolotkanov10 heeft zijn Barcelona concept voetbalshirt geïnspireerd door het uitshirt dat Barcelona begin jaren '90 droeg en met name het turquoise uitshirt van 1994-1995. Destijds was Kappa nog kledingsponsor van Blaugrana. Nike is namelijk sinds 1998 kledingsponsor van de Spaanse topclub. Op het conceptshirt van Bolotkanov komen de verticale vlakken met diagonale afloop terug, inclusief de rode vlakken, die subtiel in het nieuwe shirt verwerkt zijn. De Barcelona tenues van 1994-1995 ook nog een all-over print van de bijnaam van de club (BARCA) en het Kappa logo had, zijn deze door de designer weg gelaten. Het Barcelona shirt van 1994-1995 had ook nog een klassieke gevouwen kraag. Deze is door Bolotkanov vervangen door de Nike Vapor kraag. Dit betreft een diagonale hals, die naar het midden recht loopt. Evenals het voetbalshirt van de jaren '90 heeft het concept voetbalshirt navy blauwe accenten en deze zijn te vinden in de band over de mouwen en in de kraag. Ook de bies aan de onderkant van de mouwen is navy blauw. Op de alternatieve uittenues van Nike staat volgend seizoen niet de swoosh van Nike, maar het speciale Sportswear logo. Dit is het loog dat we momenteel veel terug zien op de casual kleding van het Amerikaanse sportmerk. Daarnaast was dit het logo van Nike in de periode 1985-1995. In 1995 stond het Sportswear logo voor het laatst op een voetbalshirt. De andere borst is uitgerust met het logo van de club en sponsor Rakuten versiert het midden van het tenue. Het logo dat door Bolotkanov gebruikt is, betreft overigens een eventueel nieuw logo van de club. Dit logo werd echter recentelijk door clubleden afgewezen.

Check hieronder nog een afbeelding van het concept voetbalshirt van Barca! Dit wordt hoe dan ook niet het nieuwe 3e shirt voor 2019-2020, maar bevat dus wel de kleur van het shirt! Zodra er meer nieuws is over het alternatieve uitshirt voor volgend seizoen hebben we weer nieuws. Dit shirt wordt overigens pas medio september 2019 gelanceerd.

Ben je op zoek naar het officiële Barcelona voetbalshirt? Bestel het exclusief in deze winkel!

Of ben je op zoek naar een legendarisch Barcelona retro shirt? Deze koop je exclusief in deze SHOP!