4 juni 2018

Haïti thuisshirt 2018-2019

Deze week is het nieuwe thuisshirt van Haïti officieel gelanceerd. Dit is gedaan in samenwerking met de Colombiaanse kledingsponsor. Het Haïtiaanse elftal heeft zich niet weten te plaatsen voor het WK in Rusland. In een zware kwalificatie poule waren Costa Rica en Panama te sterk. Het nieuwe thuisshirt van het eiland is wel te zien tijdens oefenwedstrijden het aankomende jaar. De ploeg van de Franse bondscoach Marc Collat staat op dit moment op de 48e plaats op de FIFA ranglijst. Nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van Haïti? Bekijk de details hieronder!

Haïti thuis shirt en tenue 2018-2019

Het nieuwe thuisshirt van Haïti heeft net als afgelopen seizoen weer de traditionele blauwe kleur. Echter zijn dit seizoen de schouders en mouwen van het shirt wit. Deze mouwen hebben een flitsend patroon van krijtstrepen. Deze lopen alle kanten op. De kraag van het shirt is een V hals hieromheen loopt een witte rand. Aan de linkerkant van deze rand staat een subtiele vlag van Haïti. Onder de mouwen is het shirt uitgerust met een zwarte stippen versiering. Het wapen van de Haïtiaanse natie staat aan de linker onderkant van het shirt. Op de rechterkant van de borst staat de naam van kledingsponsor Saeta. De naam staat in het wit op het shirt. Saeta was de sponsor van vele teams uit de Colombiaanse competitie. Echter op dit moment is Haïti het enige shirt waarvoor Saeta verantwoordelijk is. Deze functie vervult het merk sinds 2013. Op de linkerkant van het shirt staat het logo van de Haïtiaanse voetbalbond. Eén keer plaatste het land zich voor het WK. Dit was het WK in 1974. Hierin verloor het land echter wel al haar wedstrijden. Dit was geen schande in een poule met Polen, Argentinië en Italië. Twee keer wist het land te scoren. Beide keren werd dit gedaan door Sanon. Bijnaam van Sanon was ‘’Zwarte Cruijff.’’ Op de achterkant van het shirt van Haïti is in het rood de naam van het land te zien. Het nieuwe thuistenue van Haïti wordt gecompleteerd door een blauwe voetbalbroek en blauwe kousen.

Haïti voetbalshirt kopen

Het nieuwe thuisshirt van Haïti is op dit moment helaas nog niet te koop in Europa. Wanneer dit wel het geval is hebben wij weer nieuws en laten wij u dit zo snel mogelijk weten. In de onderstaande webshop is het wel mogelijk om andere fan merchandise artikelen te bestellen van het land. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Haïti fan Merchandise in DEZE WEBSHOP