7 juni 2022

GigaNet vanaf 2022-2023 op achterkant Ajax voetbalshirts

Het voetbalshirt van Ajax is vanaf het seizoen 2022-2023 een sponsorlogo rijker. Vandaag maakte de club bekend dat het logo van GigaNet vanaf komend seizoen op de achterkant van het voetbalshirt komt te staan, onder het rugnummer van de spelers. Nooir eerder droegen de Amsterdammers een logo van een sponsor op de achterzijde van het tenue. GigaNet is onderdeel van hoofdsponsor Ziggo. Het is namelijk het glasvezel-kabel netwerk van Ziggo, gecombineerd met het mobiele 5G-netwerk van Vodafone. Het logo van GigaNet staat overigens alleen op de tenues tijdens de Eredivisie en de KNVB Beker wedstrijden op de tenues van de Amsterdammers. De UEFA staat namelijk niet toe om een sponsor op de achterzijde van het tenue te dragen tijdens Champions League, Europa League en Conference League wedstrijden.

Edwin van der Sar, algemeen directeur bij Ajax, reageert op de uitbreiding met de deal met hoofdsponsor ZIGGO: ''We zijn Ziggo erg dankbaar voor het vertrouwen, de steeds groter wordende steun die ze bieden en het geloof in onze ambitie. Mede dankzij de groei van het hoofdsponsorschap kunnen we onze financiële positie verder versterken. Iets wat noodzakelijk is om onze sportieve ambitie – structurele aansluiting bij de Europese top – na te kunnen blijven streven.'' Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt bij Ziggo, voegt hier aan toe: "We zijn blij dat we de aantrekkingskracht van Ajax nu ook kunnen laten werken voor ons krachtige GigaNet, waarmee je klaar bent voor de toekomst. Dat is belangrijk omdat de databehoefte van onze klanten snel stijgt. Wij hebben daarbij een dubbele rol: we zijn aanjager van de digitalisering in Nederland én bouwer van de bijbehorende infrastructuur."

Op de Ajax voetbalshirts 2022-2023 staan maar liefst vier verschillende sponsorlogo's. Op de rechterborst prijkt namelijk het logo van adidas. Het Duitse sportmerk is sinds 2000 de kledingsponsor van de Eredivisie kampioen en beide partijen hebben nog een contract tot medio 2025. ZIGGO staat op het midden van de tenues, is sinds 2015 de hoofdsponsor van de Amsterdammers en ook dit contract loopt nog tot medio 2015. Sinds begin 2020 prijkt het logo van de Curaçao Tourism Board op de linkermouw van de Ajax tenues. Dit contract loopt in de zomer van 2023 af. Op de achterzijde van het tenue staat vanaf 2022-2023 in nationale wedstrijden het logo van GigaNet op de achterkant van de Ajax voetbalshirts.

De nieuwe Ajax voetbalshirts 2022-2023 worden binnen een aantal weken officieel gelanceerd. Dan zien we voor het eerst het logo van GigaNet op het tenue. Ben je op zoek naar een Ajax tenue? Check het in deze officiële fanshop!

Giganet op achterkant Ajax voetbalshirts vanaf 2022-2023