18 maart 2011

Gerucht: Macron volgend seizoen sponsor van AZ

Op verschillende AZ forums wordt er druk gespeculeerd over de nieuwe shirts van volgend seizoen. Twee maanden geleden werd al bekend dat de supporters inspraak hebben in het design van het shirt. Duidelijk werd toen dat de watertoren/burcht weer terugkeert op het shirt en is er rekening gehouden met diverse wensen vanuit de supporters ten aanzien van het model. Zo zal het shirt niet te strak, maar zeker ook niet te wijd worden. Op aangeven van heel veel supporters zal men ook niet meer te frivool gaan worden in de kleurkeuze. Niet duidelijk is of deze afspraken ook zijn gemaakt met teamkledingleverancier Quick. Op de fora en twitter wordt namelijk ook over een mogelijk nieuwe teamkledingleverancier gesproken: Macron.

Dit mag best opvallend genoemd worden aangezien AZ en Quick in 2009 een contract getekend hebben voor drie jaar, wat zou betekenen dat Quick ook zeker volgend seizoen gewoon op de voetbalshirts van AZ komt te staan. Mochten de geruchten waar zijn, dan gaan wij ervan uit dat de belofte die het bestuur van AZ heeft gemaakt gewoon blijft staan en dat de supporters inspraak blijven hebben in de AZ shirts van volgend seizoen.  

 

Voor wie het interessant vindt, hier nog wat informatie over Macron. Macron is een Italiaanse onderneming die actief is in de high-tech sportkleding sector. Opgericht in 1971, begon het bedrijf door de productie van sportkleding voor bekende Italiaanse en internationale merken. Het Italiaanse merk verzorgt onder meer de teamwear van de volgende Italiaanse, Engelse, Spaanse & Franse clubs: Napoli, Bologna, Cagliari, Piacenza, West Ham United, Leeds United, Milwall, Charlton Athletic, RCD Mallorca, Sporting Braga en AS Monaco. Mocht AZ op Macron gaan spelen, dan is het voor eerst dat het merk een Nederlandse voetbalclub van teamkleding voorziet.

 

Nochtans willen wij benadrukken dat dit bericht puur gebaseerd is op discussies op Twitter en AZ fora. Niets is (nog) officieel. Mocht het nieuws officieel worden, dan hebben wij weer nieuws ;)