RKC Waalwijk neemt het vrijdagavond in eigen huis op tegen Helmond Sport, bij een doelpunt van de thuisclub kunnen de aanwezige supporters genieten van een nieuw fenomeen; het Parada Knuffelkleed. Vorige week berichtten wij al over de nieuwe shirtsponsor van RKC: DESSO. De Europese tapijtfabrikant, leverde een week later het eerste cadeau voor de selectie. Het Parade Knuffelkleed, waar de spelers op kunnen juichen na het maken van een doelpunt.

 

Het klinkt velen wellicht vreemd in de oren, maar het idee is geniaal. Successen en doelpunten moeten worden gevierd, zo zijn sponsor en RKC WAALWIJK van mening. Dit kan op een koude ondergrond, maar vanaf heden ook op het comfortabele knuffelkleed. Het idee achter het knuffelkleed werd tijdens de introductie, tot grote hilariteit van de spelers zelf, gedemonstreerd door Rob Peters, Managing Director DESSO Consumer Carpets. In het Mandemakers Stadion schoot hij onder het motto ‘schieten, scoren, knuffelen!’ de bal in het doel en trok een sprintje naar het knuffelkleed waar hij vervolgens alle spelers over zich heen kreeg. Zie het bovenstaande filmpje.

 

De knuffelkleden, met een afmeting van 3×7 meter, worden op vrijdag 4 februari voor het eerst in gebruik genomen, als RKC Waalwijk thuis speelt tegen Helmond Sport. Mits er gescoord wordt, natuurlijk. In de rust worden de knuffelkleden verhuist naar de overzijde van het veld, zodat deze altijd aan de zijde liggen waar RKC Waalwijk moet scoren

 

Bron: rkcwaalwijk.nl