30 augustus 2017

Fred Perry lanceert nu ook donker blauw Brentham jack

Nu vrijwel alle voetbalshirts voor 2017-2018 zijn gelanceerd, kunnen we ook weer wat aandacht besteden aan voetbal casuals. Het mag geen geheim heten dat we lichtelijk fan zijn van het, van origine tennis-, merk Fred Perry. Voor degenen die het niet weten, Fred (of eigenlijk Frederick John) Perry was zo'n 90 jaar geleden een begenadigd tennisser uit Groot Brittannië. De in Stockport geboren zoon van een katoenspinner was de eerste speler die alle Grand Slam titels op zijn naam schreef, hoewel niet in één jaar. In 1934 schreef de Brit zowel de Australian Open, als Wimbledon en de US Open op zijn naam, om een jaar erna Roland Garros aan dit rijtje toe te voegen. Bovendien was de Engelsman de laatste Brit, die Wimbledon op zijn naam wist te schrijven, voordat Andy Murray het toernooi in 2013 won. Het mag een understatement heten dat de in 1909 geboren speler als één van de beste tennissers ooit wordt gezien. Na zijn actieve loopbaan begon Fred Perry een eigen merk met als logo de lauwerkrans.

De geschiedenis van het Fred Perry Brentham jack

Het merk Fred Perry staat momenteel vooral bekend om de stijlvolle en strakke polo's, waarin we veel Engelse supporters zien. Vandaar voetbalcasuals. Een ander populair item, is het Brentham jack, zeker als de herfst en de winter weer in het vooruitzicht ligt. Voorheen was dit vintage jack alleen in het zwart en grijs verkrijgbaar, vanaf nu is het jack ook in een blauwe versie te koop. Het jack staat niet alleen bekend om zijn perfecte pasvorm, maar is ook onderdeel van de jeugd van de in 1995 overleden ster. De eerste tien jaar van zijn leven woonde Fred Perry in Bolton en Wallasey, vooral omdat zijn vader betrokken was bij de politiek van deze steden. Medio 1920 kon vader Samuel Perry een stapje maken op de politieke ladder en werd hij nationale secretaris van de ''Co-operative'' partij en verhuisde het gezin naar het plaatsje Brentham Garden Suburb, een voorstad van Londen. Het Brentham jack is daarmee een ode aan de jeugdjaren van Fred Perry.

Design, fit en materiaal Fred Perry Brentham jack

Qua design en fit is het jack overigens niet gebaseerd op de kledingstijl van de jaren '20 van de vorige eeuw. Integendeel zelfs. Het Brentham jack is qua fit in alles modern en heeft qua design alles weg van de kledingstijl van de jaren '70 en '80. In de jaren '80 ontwikkelde zich in Engeland een nieuwe stijl met merken als Stone Island, Lacoste, Fila, Ellesse, Burberry en Fred Perry. De kleding van deze merken was vooral favoriet onder de Engelse supporters, met name onder de supporters van cultclubs als West Ham United, Millwall, Liverpool, Everton en Nottingham Forrest. Uit deze periode stamt ook het Brentham jack. Het jack is door ''het merk van de lauwerkrans'' alleen uitgebracht in de veilige kleuren zwart, grijs en nu dus ook in het navy blauw. Het jack wordt gekenmerkt door de hoge hals met een verstelbare capuchon, de elastische bies en de strakke mouwen. Verder bevat het jack twee zakken met een rits en een elastische band aan de onderkant. Natuurlijk prijkt de lauwerkrans van het inmiddels voetbalcasuals merk op de linker borst. Qua technologie is het jack juist geïnspireerd door de traditionele Britse zeiluitrusting, wat niets meer betekent dat het jack perfect beschermt tegen de wind. Het merk heeft namelijk gebruik gemaakt van een Ripstop nylon, welke als kenmerk heeft dat het wind en water afstoot. Qua design en fit een eye-catcher in de kroeg, het stadion of op straat, maar ook nog eens super functioneel!

Fred Perry Brentham jack kopen

En natuurlijk is het Brentham jack ook te bestellen. Het merk is echter niet één van de goedkoopste, maar ach je hebt dan wel wat. Het Brentham jack heeft tegenwoordig een prijs van € 200,- en de polo's hebben een prijs van ongeveer € 75,-. Als je een beetje geluk hebt, is er ook nog iets van Fred Perry in de sale, waardoor je er toch nog een schappelijke prijs voor betaalt. Scoor het nieuwste Fred Perry jack en de nieuwste polo's exclusief in deze online winkel! Directe levering gegarandeerd!

Scoor de nieuwste Fred Perry polo's en jacks in deze SHOP!