24 maart 2017

Fred Perry Hooded Brentham Jack gigantisch populair onder voetbalsupporters!

Voetbalcasual. Een kledingstijl van voetbalsupporters die in Engeland werd gecreëerd in de jaren 80. Veel voetbalsupporters begonnen in deze tijd dure kleding en schoenen van Stone Island, Lacoste, Fila, Ellesse, Burberry, Lyle and Scott en Fred Perry te dragen. Een duidelijke stylish kledingstijl binnen de Engelse cultuur voor voetbalsupporters was geboren. Deze 'casuals' dragen geen clubkleuren. Juist met de kleding van een specifiek merk onderscheiden de Engelse voetbalfans zich van andere groepen. Het is een manier om je identiteit aan te tonen.

In films als Hooligans, The Football Factory, Rise of the footsoldier en The firm komt deze heerlijke style fantastisch tot uiting. Voetbalfans bevinden zich dan ook in de kopgroep als het gaat om casual mode. Met name supporters van clubs als Nottingham Forest, Millwall FC, West Ham United, Liverpool en Everton FC hebben bijgedragen aan deze heerlijke stijl. Deze casual mode is nog steeds springlevend!

Met name het jack ontwikkelde zich tot een zeer geliefd item om de toon mee te zetten. Een 'voetbaljack' werd het belangrijkste item van de voetbalcasual outfit. Als het jack in orde was, was de outfit dat vaak ook. Een van die merken die hier geweldig gehoor aan gaf was Fred Perry. Opvallend, want Fred Perry is van origine een merk met haar roots in de tennis. Doordat Fred Perry zich echter nadrukkelijk promootte als een fashion brand werd het al snel populair onder voetbalsupporters. De acceptatie voor het merk met de lauwerkrans was groot, groter dan ooit! 

De voetbalcasual kledingstijl beperkt zich tegenwoordig meer tot kroegen en stadions waar voetbalsupporters samen komen. De stijl is een bekend beeld op straat geworden en heeft zich ook duidelijk doorgetrokken naar Nederland. Nu het voorjaar begint worden de eerste trends zichtbaar. Opvallende kleuren dienen zich aan, maar een jack dat elke keuring en trend doorstaat is het Fred Perry Hooded Brentham Jack. Een tijdloze jas met een toch wel een heel trendy design van deze tijd. De reden dat dit jack zo geliefd is: zijn hoge kraag, verstelbare capuchon, de elastische bies aan de onderkant en zijn all-black design. Duidelijk een eye-catcher in de kroeg, het stadion en ook zeker op straat!

TIP! Wil jij dit jack en nog meer voetbalcasual kopen? Neem dan eens een kijkje in de online shop van Sportus.nl. Met toffe merken als Fred Perry, Fila, Sergio Tacchini, DUO Central, Football Culture en Copa Football weet jij zeker dat jij een coole voetbalcasual outfit scoort. Oja, het betreffende Fred Perry jack scoor je HIER!