Fortaleza EC voetbalshirts 2021

De Braziliaanse voetbalclub Fortaleza Esporte Clube heeft deze week het nieuwe Fortaleza EC uitshirt 2021 officieel gepresenteerd. In dit voetbalshirt speelt de club uit de hoofdstad van de staat Ceará de Brasileirao Serie A en beker uitwedstrijden in 2021. Fortaleza is opgericht in 1918 en speelt haar thuiswedstrijden in het Castelão. De Braziliaanse club is zelf verantwoordelijk voor de productie van de voetbalshirts en heeft daarvoor een eigen merk in het leven geroepen: Leão 1918. Dit is ook de bijnaam van de Brazilianen.

Fortaleza EC uitshirt 2021

Het Fortaleza uitshirt 2021 is dit jaar een eerbetoon aan het winnen van de Copa Norte Nordeste in 1970 vijftig jaar geleden dus. De Copa Norte was een Braziliaans toernooi tussen de teams in de regio Noord. Het Fortaleza uitshirt  heeft dit jaar dezelfde kleur als het voetbalshirt van de jaren ’70. Het shirt is dit jaar volledig wit en bevat een dunne gouden lijn op de mouwen. De mouwen bevatten een gradiënt print van ruiten. Op de rechtermouw zijn deze ruiten blauw en op de andere mouw zijn de uiten rood. Deze kleurencombinatie komt ook weer terug in een subtiele lijn aan de onderzijde van de mouwen. Verder bevatten de uitshirts van Fortaleza aan de zijkanten een brede band. De rechterzijde is uitgerust met een blauwe band en de andere kant bevat een orde band. Daarnaast is het uittenue voorzien van een ronde hals. Op de achterzijde van het voetbalshirt prijkt in de nek de tekst het jaartal 1970. Op de rechterborst prijkt het logo van kledingsponsor ‘’ Leão’’en de andere borst bevat de badge van de club. Boven deze badge prijkt een gouden ster, verwijzend naar het winnen van het toernooi in 1970. Het Fortaleza uittenue 2021 wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met zowel rode als blauwe accenten.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Fortaleza voetbalshirts 2021, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Paulista, Yuri César, Osvaldo en nog meer spelers. De Fortalea EC voetbalshirts kun je vooralsnog alleen bestellen in de officiële fanshop van de Braziliaanse club. Wil je een goedkoop t-shirt of een hoodie van Fortaleza Esporte Clube bestellen? Check het dan in deze fanshop! 

Fortaleza voetbalshirts 2021