Feyenoord uitshirt 2003-2004 opnieuw gelanceerd

Feyenoord en COPA Football hebben weer een oud voetbalshirt van de Rotterdammers nieuw leven ingeblazen. Dit keer betreft het het uitshirt van twintig jaar geleden, namelijk het Feyenoord uitshirt 2003-2004. Dit voetbalshirt werd door de supporters van de Rotterdammers in 2020 verkozen tot mooiste uitshirt in de historie van de voetbalclub. Copa Football en Feyenoord hebben al jarenlang een samenwerking. Eerder produceerde het merk al verschillende voetbalshirts van de jaren '60, '70, '80 en '90. Onlangs lanceerden beide partijen ook al het Feyenoord uitshirt 1999-2000.

Feyenoord eindigde onder leiding van trainer Bert van Marwijk als derde achter Ajax en PSV in de Eredivisie. FC Twente schakelde Feyenoord uit in de kwartfinale van de KNVB Beker en in de UEFA Cup kwamen de Rotterdammers niet verder dan de tweede ronde, waarin het uitgeschakeld werd door de Tsjechische voetbalclub FK Teplice. Of sportief gebied was het een redelijk teleurstellend seizoen, al was de overwinning op PSV op 14 maart 2004 door een doelpunt van Ebi Smolarek één van de hoogtepunten. Het Feyenoord uitshirt 2003-2004 is vooral een legendarisch voetbalshirt door het design. Qua design is het voetbalshirt namelijk geïnspireerd door het iconische half-om-half design van het Feyenoord thuisshirt, maar dan in een andere kleurencombinatie, namelijk die van de stad Rotterdam. De rechterkant van het voetbalshirt is groen en de linkerkant wit. De mouwen zijn contrasterend. De rechtermouw is wit en de linkermouw groen. Ook de ronde hals is in stijl van de kleuren van de havenstad. Tijdens het seizoen 2003-2004 was Kappa nog kledingsponsor van Feyenoord. Deze functie vervulde het Italiaanse sportmerk in de periode 2000-2009. Het logo van het sportmerk staat niet op het retro shirt, maar stond tijdens het seizoen 2003-2004 op de mouwen. De linkerborst bevat de badge van Feyenoord en de rechterborst is uitgerust met een speciaal Rotterdam logo met daarin de titel van het clublied: Hand in hand. Op het midden van het voetbalshirt prijkt het logo van de hoofdsponsor van destijds: Stad Rotterdam Verzekeringen. De verzekeringsmaatschappij was in de periode 1999-2004 de hoofdsponsor van de Rotterdamse voetbalclub.

Het Copa Football Feyenoord retro uitshirt 2003-2004 is gemaakt van hetzelfde materiaal als de voetbalshirts van de twintig jaar geleden. Dit betreft een elastisch polyester, die kenmerkend was voor de periode waarin Kappa kledingsponsor was. Het voetbalshirt is bovendien verpakt in een luxe cadeaubox. Deze voetbalshirts werden gedragen door spelers als Robin van Persie, Dirk Kuyt, Thomas Buffel, Patrick Paauwe, Kees van Wonderen, Alfred Schreuder, Ferne Snoyl, Mariano Bombarda, Leonardo, Anthony Lurling en andere spelers.

Het Feyenoord uitshirt 2003-2004 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkel voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) voor een prijs van € 69,95. In deze winkel vind je ook andere Feyenoord (retro) voetbalshirts. Directe levering!

Bestel het Feyenoord retro uitshirt direct in deze SHOP! 

Feyenoord retro uitshirt 2003-2004