COPA lanceert Feyenoord uitshirt 1999-2000 weer

Feyenoord en COPA Football hebben het Feyenoord uitshirt 1999-2000 opnieuw gelanceerd! Dit voetbalshirt ziet er exact hetzelfde uit als het Feyenoord uitshirt van bijna 25 jaar geleden. Het enige verschil is dat het voetbalshirt niet het logo van de kledingsponsor van destijds (adidas) bevat. Verder ziet het voetbalshirt er hetzelfde uit! COPA Football heeft sinds een aantal jaar een samenwerkingsverband met de Rotterdamse voetbalclub en herlanceerde eerder al verschillende iconische Feyenoord voetbalshirts van de jaren '60, '70 en '80. Het in Breda gevestigde merk is gespecialiseerd in de productie van retro voetbalshirts en heeft ook teams als het Nederlands Elftal, Juventus, AS Roma, Atlético Madrid, FC Barcelona, FC Porto en Benfica in het portfolio.

Feyenoord begon het seizoen 1999-2000 sterk. De Rotterdammers wonnen op 8 augustus 1999 de Johan Cruijff schaal door Ajax met 3-2 te verslaan in de Amsterdam Arena. De Rotterdammers hadden in de competitie een eer hoog te houden. Het seizoen ervoor was de club onder leiding van trainer Leo Beenhakker kampioen geworden en had het zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. In een poule met Rosenborg BK, Borussia Dortmund en Boavista eindigde Feyenoord als tweede. Het team van Leo Beenhakker speelde vijf keer gelijk en won de laatste wedstrijd van Rosenborg BK, waardoor het zich plaatste voor de tweede groepsronde van de Champions League. Hierin speelden de Rotterdammers tegen Lazio Roma, Chelsea en Olympique Marseille. Met name de thuiswedstrijd tegen de laatstgenoemde club was legendarisch. Feyenoord won deze wedstrijd met 3-0. De uitwedstrijd eindigde in 0-0, wat net niet genoeg was voor de Feyenoord om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het toernooi. In de competitie ging het in deze periode ook wat minder voortvarend. Leo Beenhakker besloot daartoe in april op te stappen en Henk van Stee nam de honeurs waar. Feyenoord eindigde dit seizoen uiteindelijk als derde in de Eredivisie. Bij Feyenoord speelden in deze periode spelers als Julio Cruz, Ulrich van Gobbel, Christian Gyan, Paul Bosvelt, Jean-Paul van Gastel, Patrick Pauwe, Bonaventure Kalou, Jon-Dahl Tomasson, Kees van Wonderen en Peter van Vossen.

Tijdens het seizoen 1999-2000 was adidas nog de kledingsponsor van Feyenoord. In de zomer van 2000 zou Kappa het stokje overnemen. Stad Rotterdam Verzekeringen fungeerde in deze periode als hoofdsponsor van de club uit de havenstad. Deze functie had het verzekeringsbedrijf van 1990 tot 2004. Het Feyenoord uitshirt 1999-2000 is volledig grijs en bevat een design van flitsende dunne verticale lijntjes. Verder wordt het voetbalshirt gekenmerkt door de klassieke kraag. Dit betreft een combinatie van een brede V-hals met een gevouwen kraag. De hals bevat ook subtiele rode lijnen, die ook terug komen ter hooge van de oksels. Op de linkerborst prijkt het Feyenoord logo van destijds en op het midden van het voetbalshirt staat in het wit het logo van Stad Rotterdam Verzekeringen. Het Feyenoord retro voetbalshirt 1999-2000 is gemaakt van hetzelfde materiaal als destijds (100% polyester) en wordt door de club en COPA geleverd in een luxe cadeaubox.

Het COPA Feyenoord uitshirt 1999-2000 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande fanshop! Het voetbalshirt is voor volwassenen beschikbaar in de maten S, M, L, XL, XXL en XXXL en heeft een prijs van € 69,95. Check ook nog andere Feyenoord (retro) voetbalshirts in deze winkel! Directe levering!

Bestel het Feyenoord retro uitshirt direct in deze SHOP! 

Feyenoord uitshirt 1999-2000

Feyenoord uitshirt 1999-2000