Het was al een tijdje bekend maar nu is de kogel echt door de kerk. FC Twente heeft namelijk een contract afgesloten met teamwear leverancier Burrda. FC Twente wil door betere contracten met sponsors af te sluiten onder meer de begroting binnen afzienbare tijd te laten stijgen van 36 naar 45 miljoen euro. Met kledingsponsor Burrda heeft de regerend landskampioen een ambitieus en internationaal opererend bedrijf aan zich gebonden.

Het Saudi-Arabische Burrda zal komend seizoen Diadora vervangen. Diadora, dat sinds 2008 de tenues van FC Twente levert, heeft in september 2009 haar failissement aangevraagd. Tot 2010 kon het Italiaanse sportmerk aan haar betalingen voldoen, waardoor Diadora dit seizoen de FC Twente voetbalshirts van nog kon leveren. FC Twente had met Diadora een contract voor vier jaar.

 

Het Belgische nationale team heeft Burrda, met hoofdkantoren in Qatar en Genève, eveneens als kledingsponsor. Burrda levert tevens de shirts van Leicester City, Watford en Wolverhampton Wanderers. Eerder fungeerden Adidas, Admiral, Hummel, Fila en Umbro als kledingsponsor van FC Twente. Mocht je het laatste FC Twente shirt met als kledingsponsor Diadora in bezit krijgen, kijk dan bij Subside Sports.