Samen met de bekendmaking van de nieuwe hoofdsponsor Essent, zijn de nieuwe thuisshirts van FC Groningen voor het seizoen 2011/2012 bekend gemaakt. In dit shirt speelt FC Groningen de thuiswedstrijden gedurende het seizoen 2011/2012. Het nieuwe FC Groningen thuisshirt is wit en bevat twee groene banen, welke vanaf beide schouders naar de onderkant van het shirt lopen en onderbroken worden door het logo van de nieuwe hoofdsponsor Essent. Deze banen lopen bovendien door over de achterkant van het shirt. Ook ter hoogte van beide oksels zijn twee dunne groene ringen te vinden. De opstaande kraag heeft een retro design en bevat een knoopje. Op de linkerborst staat een authentiek logo van FC Groningen en op de andere borst het logo van teamkledingleverancier Klupp.

caption

 

Check hierboven de foto van het nieuwe FC Groningen thuisshirt. Deze kan je binnenkort kopen in de voetbalshop van Voetbalshirts.com. Vind hier ook andere merchandising van Eredivisie teams. 

 

Koop het hier!

 

FC Groningen thuisshirt 2011/2012

 

Dan nog even de reactie van FC Groningen directeur Nijland op de nieuwe aanwinst: Essent! Volgens Nijland passen FC Groningen en Essent uitstekend bij elkaar. “Het is niet zo verwonderlijk dat wij voor het hoofdsponsorschap zijn uitgekomen bij een gerenommeerde partij uit de energiesector. Immers het thema groen en duurzaam is een strategische beleidskeuze geweest van FC Groningen. Het is hét thema van deze eeuw en wij hebben daarin onze verantwoordelijkheid genomen.”

 

“Essent zal niet alleen met de naam op ons prachtige groen-witte shirt prijken, we gaan zoals gezegd nog veel meer met elkaar doen. Zo zal Essent met al haar kennis en know-how ons de komende jaren helpen bij het verder verduurzamen van club en stadion. Met andere woorden: FC Groningen en Essent nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid op het gebied van een groen en duurzaam beleid, zo zal om te beginnen Essent als grootste leverancier van groene energie ook FC Groningen voorzien van groene stroom en groen gas.”