8 oktober 2015

FC Barcelona sluit mogelijk deze maand een recorddeal met Qatar Airways

De directie van FC Barcelona presenteert mogelijk later deze maand op de algemene ledenvergadering een nieuwe sponsordeal met Qatar Airways. De huidige sponsordeal met de luchtvaartmaatschappij loopt na dit seizoen af. Het heeft er alle schijn van dat FC Barcelona met deze vernieuwde deal alle records verbreekt. FC Barcelona moet ook naar Nike toe duidelijkheid geven. Nike begint namelijk binnenkort al met het ontwerpen en de productie van de voetbalshirts voor het seizoen 2016-2017 en moet daarom weten welke hoofdsponsor zij op het shirt moeten plaatsen.

De Champions League winnaar ontving de afgelopen 5 jaar €155 miljard aan sponsorinkomsten van Qatar Airways. FC Barcelona lijkt door een vernieuwde sonsordeal met Qatar Airways de komende jaren het dubbele op strijken. Met de vernieuwde deal tussen FC Barcelona en Qatar Airways lijken de Spanjaarden namelijk zo'n €70 miljoen per seizoen te verdienen. De Japanse e-commerce gigant Rakuten heeft ook een bod gedaan om de nieuwe hoofdsponsor van FC Barcelona te worden. Het bod kwam echter niet in de buurt van het bod dat Qatar Airways deed. FC Barcelona breekt met deze deal alle sponsorrecords. Manchester United ontvangt op dit moment het meeste geld aan hoofdsponsorinkomsten. Zij ontvangen jaarlijks zo'n €60 miljoen van Chevrolet. Daarnaast lijkt FC Barcelona het model van clubs als Manchester United en Liverpool op te volgen. Clubs als Manchester United en Liverpool hebben namelijk voor de trainingskleding een andere hoofdsponsor om zo nog meer sponsorinkomsten binnen te halen. Wie mogelijk de trainingskleding van FC Barcelona voor het seizoen 2016-2017 gaat sponsoren is nog niet bekend. Zodra wij meer nieuws hebben over een vernieuwde sponsordeal tussen FC Barcelona en Qatar Airways melden wij dat direct.

FC Barcelona voetbalshirts 2015-2016

De Barcelona voetbalshirts 2015-2016 kan je zowel voor kinderen als volwassenen kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Daar heb je ook de mogelijkheid je shirt bedrukken met een eigen naam en nummer of één van de sterspelers als Messi, Suarez, Neymar JR en Turan. Dit betreft de officiële Barcelona bedrukking! Check ook andere beschikbare producten in het overzicht hiernaast.

Koop het hier... en geef hieronder jouw mening!!!

Barcelona -Qatar Airways -sponsordeal -2015