10 november 2017

FC Barcelona retro voetbalshirt 1973-1974

Begin dit jaar konden we al genieten van het resultaat van de samenwerking tussen het retro merk COPA en FC Barcelona. Nu zijn er weer een aantal pareltjes gelanceerd en we laten hier ons licht schijnen op het FC Barcelona retro shirt gebaseerd op het voetbalshirt uit het succesvolle seizoen 1973-1974. Dit legendarische elftal van Barcelona stond onder leiding van de Nederlander Rinus Michels en had een aanval om van te likkebaarden, Cruyff, Asensi, Marcial en Hugo Sotil. In het seizoen 1973-74 won Barca veel wedstrijden, maar er was er eentje die de geschiedenis boeken in ging en waar menig Catalaan nog steeds tranen van in zijn ogen krijgt van geluk. Check hieronder meer informatie over onder andere deze wedstrijd en uiteraard het legendarische Barcelona shirt!

Nu al enthousiast over het nieuwe Inter Milan 1929-1930 retro shirt? Scoor dit shirt in deze retro shop!

Na 24 jaar wist FC Barcelona eindelijk weer de Spaanse titel naar Catalonië te halen. In de periode van 1971 tot 1975 stond Barcelona onder leiding van de Nederlandse toptrainer Rinus Michels. Na 34 wedstrijden had het team van Michels 8 punten meer dan nummer 2 Atletico Madrid en waren de Catalanen na 24 jaar eindelijk weer eens kampioen van de Primera Division. Barcelona wist een aantal zeer mooie resultaten neer te zetten, maar het meest in het oog springende resultaat was natuurlijk de 0-5 overwinning van Barcelona tegen Real Madrid in het Santiago Bernabeu stadion. Menig Catalaan kan zijn ogen niet droog houden wanneer je het hebt over deze overwinning op hun aartsrivaal. Gedurende dit seizoen en deze wedstrijd werd dit legendarische voetbalshirt gedragen.

Barcelona retro shirt 1973-1974

Het Barcelona retro shirt van COPA welke gebaseerd is op het voetbalshirt uit het seizoen 1973-74 is uiteraard verticaal gestreept in de bekende blauwe en rode kleuren (blaugrana). Deze beroemde Blaugrana kleuren zijn rechtstreeks overgenomen van het 'Rotblau' van FC Basel. De Catalaanse voetbalclub is namelijk opgericht door oud FC Basel captain Johan Gamper en hij nam de kleuren van Basel over. Verder is het shirt voorzien van lange mouwen en een ronde hals. Op de linkerborst mag het logo van FC Barcelona niet ontbreken. Een heerlijk nostalgisch retro shirt voor de echte Barca fan!

FC Barcelona retro voetbalshirt kopen

Het nieuwe FC Barcelona retro voetbalshirt van COPA kan je vanaf nu kopen in de onderstaande shop. Het retro shirt heeft een prijs van € 59,95 en dan krijgt je er ook nog eens een luxe cadeaubox van het merk bij. COPA en Barcelona hebben naast dit retro shirt ook andere shirts gelanceerd.

Scoor alle nieuwe officiële FC Barcelona retro voetbalshirts in deze vintage SHOP!