8 september 2016

Estland voetbalshirts 2016-2017

De voetbalbond van Estland en Nike hebben afgelopen week de nieuwe voetbalshirts voor 2016-2017 officieel gelanceerd. In deze nieuwe shirts speelt Estland de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 gedurende 2016-2017. Estland is ingedeeld in poule H en strijdt met Bosnië & Herzegovina, Griekenland, België, Gibraltar en Cyprus om een ticket naar het WK in Rusland. Het nieuwe uitshirt werd, zonder veel succes, voor het eerst gedragen in de kwalificatiewedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina in eigen land. Deze wedstrijd werd met 5-0 verloren. We bespreken hieronder kort het design van het nieuwe shirt van de Esten. We bespreken beide nieuwe voetbalshirts van het land kort hieronder. Beide nieuwe shirts zijn gebaseerd op het Nike Laser III template.

Estland thuis shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Estland thuisshirt voor 2016-2017 is overwegend blauw met zwarte accenten. Deze zwarte accenten komen terug in de strips over de zijkanten van het shirt en in de bies aan de onderkant van de mouwen. Deze bies heeft een spray painted effect, welke het shirt een flitsend uiterlijk heeft en waardor het shirt meer opvalt tijdens het spelen van avondwedstrijden, onder de stadionlampen. Dit is hetzelfde template als gebruikt werd in de 3e shirts van grote clubs als Barcelona, Paris Saint Germain en Manchester City afgelopen jaar. De swoosh van Nike op de rechter borst is zwart en de linker borst wordt versierd door het embleem van de voetbalbond van het land, EJL (Eesti Jalgpalli Liit). Het shirt is daarnaast uitgerust met een crew neck. Het nieuwe tenue van Estland wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje en witte kousen.

Estland uit shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Estland uitshirt voor 2016-2017 heeft vrijwel hetzelfde design als het nieuwe thuisshirt. Dit shirt is echter wit en bevat dezelfde zwarte accenten als het thuisshirt bevat. De logo's van Nike en de bond staan op de borst en dit tenue wordt gecompleteerd door een zwart broekje en witte kousen. Beide shirts bevatten aan de achterkant, net onder de kraag, een print van een egel. Dit is een symbool van het land.

Check hieronder de foto's van de nieuwe shirts van Estland, welke gedragen worden door spelers als Klavan, Vassiljev en Lindpere. Zoals alle tenues van Nike zijn de tenues van Estland uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor een optimale prestatie door het vochtafwerende, ventilerende en verkoelende effect.

Het nieuwe shirt van Estland kan je vooralsnog nergens kopen. Check wel andere voetbalshirts van Europese landen in deze SHOP!

Estland -thuistenue -2016-2017
Estland -uittenue -2016-2017