Een discussie die allang niet meer om de kleur blauw en roze leek te gaan mondde uit in een meningsverschil waarin haast niemand meer het begin en het eind leek te kunnen vinden. Het kleine groepje van 1118 NAC supporters tekende een petitie waarin zij verklaarden voor het behoud van de waarden van de club te gaan staan en haar niet te willen blootstellen aan modegrillen en opwellingen van de dag.

NAC en de commissie toonden zich hiervoor gevoelig en reageerde hierop door de beraamde verkiezing te annuleren en te kiezen voor de meest traditionele en herkenbare tenue wat denkbaar was voor NAC: de replica van het shirt wat NAC droeg in haar oprichtingsjaar 1912. Supportersclub de Rat reageert verheugd met deze beslissing: 'Het zit in de natuurlijke aard van de NAC supporter om zich af te zetten tegen de gevestigde orde. Het is trots op zijn eigen identiteit, en laat zich door niemand de les lezen. Dat juist die eigenschap zich ging keren tegen de groep die deze identiteit wil beschermen, kwam als een kleine verassing. De hakken gingen in het zand voor de ontwikkelingen die in de petitie worden omschreven. Voor en tegenstanders wapenden zich en hierdoor werd de discussie over hoe cultuur wordt beleefd, volkomen verkeerd gevoerd met argumenten die niet ter zake deden. De NAC supporter is in ieder geval zijn passie nog niet kwijt. Laten we duidelijk zijn: ALLE supporters. Ons aller NAC speelt komend seizoen in de trotse kleuren die in ieder geval ons aller goedkeuren kan dragen. Een cultuurdiscussie bewaren we voor een rustiger moment. Want ondertussen eindigt over 3 dagen de termijn voor kandidaatstelling voor de Raad van Toezicht' 

 

Eind goed, al goed dus! Inmiddels is er op de site van Omroep Brabant een plaatje geplaatst van de shirts voor komend seizoen. Hieronder is het design van het nieuwe NAC thuisshirt en NAC uitshirt te zien.

 

NAC roze uitshirt