14 mei 2018

EA Guingamp thuisshirt 2018-2019

EA Guingamp heeft deze week in samenwerking met kledingsponsor Patrick het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2018-2019 officieel gelanceerd. EAG Guingamp gaat aankomend seizoen voor het 5e jaar op rij in de Ligue 1, het hoogste niveau van Frankrijk, haar wedstrijden afwerken. Het nieuwe thuisshirt van Guingamp is te zien tijdens de thuiswedstrijden in de Ligue 1, Coupe de France en Coupe de Ligue. Thuiswedstrijden speelt EA Guingamp in het Stade du Roudourou. Dit stadion biedt plaats aan ongeveer 18.000 supporters. Dit is erg bijzonder, want Guingamp telt ongeveer 8000 inwoners. De ploeg van trainer Antoine Kombouaré eindigt dit seizoen in de middenmoot van de hoogste Franse competitie. Een topprestatie voor een kleine volksclub als EA Guingamp. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe thuisshirt van de club uit Bretagne? Lees hieronder snel verder!

EA Guingamp thuis shirt en tenue 2018-2019

Verantwoordelijk voor het design van het nieuwe thuisshirt van Guingamp is het plaatselijke sportmerk Patrick. De basiskleur van het shirt is rood. Echter is er ook ruimte gemaakt voor de kleuren van Bretagne namelijk zwart en wit. Het stadje Guingamp ligt in Bretagne en dat wil de club ook laten weten. Aan de bovenkant van het shirt zijn namelijk zowel witte als zwarte blokken te zien. De kraag van het nieuwe thuisshirt van Guingamp is rond en voorzien van een zwarte rand. Ook de biezen aan de mouwen van het shirt zijn zwart van kleur. Het shirt is er druk met sponsoren. Vaak zien we dit bij clubs uit Zuid-Amerika maar ook bij Guingamp staat de voorkant van het shirt helemaal vol met sponsoren. Op de rechterkant van de borst staat de naam van de plaatselijke kledingsponsor Patrick. Ook de naam van de hoofdsponsor staat groot op de voorkant van het shirt. Servagroupe is de hoofdsponsor van de Bretonse club. Ook het logo van het bedrijf staat op het shirt. Op de linkerkant van de borst staat Breizh Cola. Dit is een speciale Cola uit Bretagne. Boven de naam van shirtsponsor Patrick is de sponsor Armor Lux te vinden. Tussen al deze sponsors in is het logo van EA Guingamp te zien. Guingamp is in het seizoen 2013 gepromoveerd naar de Ligue 1. Vele voetbalkenners voorspelde dat dit avontuur voor korte duur zou zijn. Echter zijn we nu 4 jaar verder en eindigt Guingamp steevast rond de 10e plaats. Het nieuwe thuisshirt van EA Guingamp is geïnspireerd door het shirt dat gedragen werd in het seizoen 1994-1995. Dit was de eerste keer dat Guingamp promoveerde naar de Ligue 1.  Niet lang geleden werd dit shirt bij een fanpoll verkozen tot mooiste shirt uit de historie van de Franse club. Het nieuwe thuistenue van EA Guingamp wordt gecompleteerd door een zwarte broek en rode voetbalkousen.

EA Guingamp voetbalshirt kopen

Het nieuwe thuisshirt van EA Guingamp is alleen te koop in de fanshop van de club. Bent u opzoek naar andere voetbalshirts van de teams uit de Ligue 1? Bekijk dan het overzicht in DEZE WEBSHOP. Hier heeft u ook de mogelijkheid om het shirt te laten bedrukken met de naam en nummer van je favoriete voetballer uit de Franse competitie, of met je eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!