DR Congo voetbalshirts 2023-2024

De nationale voetbalbond van Congo en kledingsponsor hebben deze week de nieuwe voetbalshirts van de Democratische Republiek Congo gelanceerd. In deze voetbalshirts speelt DR Congo/ Congo-Kinshasa de interlands tijdens de periode 2023-2024. Deze voetbalshirts worden ook gedragen tijdens de Afrika Cup van 2024, welke plaats vindt in Ivoorkust. Vanaf dit jaar verzorgt Umbro de voetbalshirts van DR Congo. Het Engelse sportmerk is de vervanger van O'Neills.

DR Congo thuisshirt 2023-2024

Het Congo Kinshasa thuisshirt 2023-2024 is geïnspireerd door de manen van een luipaard, geïnspireerd door de bijnaam van het nationale voetbalelftal (Leopards). Het voetbalshirt is lichtblauw en bevat een design van lichtblauwe banen op de body. De rechtermouw bevat een design van rode banen. Het thuisshirt is uitgerust met een ronde hals en op de borst staan de logo's van Umbro en de nationale voetbalbond (Fédération Congolaise de Football/ FECOFOOT). Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een lichtblauw voetbalbroekje en lichtblauwe kousen met rode accenten.

DR Congo uitshirt 2023-2024

Het DR Congo uitshirt 2023-2024 is wit en bevat een design van golven in de kleuren van de nationale vlag (rood/geel/blauw). In deze banen is een zigzag print verwerkt en verder is het voetbalshirt uitgerust met een all-over print van kleine maskers. De ronde hals en de band aand e onderkant van de mouwen zijn lichtblauw en de taping op de schouders en aan de zijkanten zijn rood. De logo's van de voetbalbond en Umbro staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Dit tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en witte kousen met lichtblauwe accenten. Het DR Congo 3e voetbalshirt is geel en loopt naar de onderkant middels een gradiënt effect over in het rood. Het voetbalbroekje en de kousen van dit tenue zijn ook rood. Het 3e voetbalshirt bevat een ronde hals.

De nieuwe DR Congo voetbalshirts kun je vooralsnog nergens bestellen. Ben je op zoek naar een goedkoop t-shirt? Check het dan in deze fanshop! 

DR Congo voetbalshirts 2023-2024
DR Congo voetbalshirts 2023-2024
DR Congo voetbalshirts 2023-2024