19 oktober 2016

DR Congo / Congo Kinshasa voetbalshirt 2016-2017

Het shirt is al eerder dit jaar gelanceerd, maar zeker het bespreken waard. Ter ere van het winnen van de 'Africa Cup of Nations' eerder dit jaar heeft kledingsponsor O'NEILLS een speciaal shirt gelanceerd voor het nationale elftal van de Democratische Republiek (DR) Congo of Congo Kinshasa. In dit nieuwe shirt speelt DR Congo de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2018 en de wedstrijden tijdens de Afrika Cup begin 2017. Tijdens de kwalificatiereeks ter voorbereiding op het WK is DR Congo ingedeeld in een poule met Tunesië, Guinea en Libië. De groepswinnaar van deze poule kwalificeert zich voor het WK in Rusland. Hieronder bespreken we het nieuwe shirt van DR Congo.

Het nieuwe DR Congo shirt heeft een flitsend design en is geheel in stijl van de vlag van het land. Het shirt is een combinate van rood en blauw. De bovenkant van het shirt is overwegend rood, terwijl de onderkant overwegend licht blauw is. De onderkant van het shirt van DR Congo bevat bovendien een watermerk van een luipaard over de onderkant van het shirt. De bijnaam van het nationale elftal van Congo Kinshasa is dan ook ''Les Leopards''. Een verwijzing naar de bijnaam van het nationale elftal komt ook terug in de linker mouw. Deze bevat een print van de vlekken van een luipaard, welke ook terug komen aan de achterkant van het shirt. Deze mouw is geheel licht blauw, terwijl de rechter mouw rood is met verticale strepen. Daarnaast is het shirt uitgerust met een licht blauwe ronde hals. Het logo van kledingsponsor O'Neills staat op het midden van de borst, terwijl de vlag van het Afrikaanse land op de linker borst prijkt. De andere borst is uitgerust met het logo van de voetbalbond van Congo: Fédération Congolaise de Football-Association (FECOFA). Boven het logo van de voetbalbond prijken twee sterren, welke verwijzen naar het twee keer winnen van de Afrika Cup in 1968 en 1974. Verder staat op de achterkant van het shirt de tekst: ''Champion CHAN 2016''. Dit verwijst naar de gewonnen Afrika Cup of Nations, welke begin 2016 plaats vond in Rwanda. In de finale van dit toernooi versloeg DR Congo Mali met 3-0 door doelpunten van Meschak (twee keer) en Bolingi.

Check hieronder de foto's van het nieuwe shirt van DR Congo. Ben je fan van het nationale elftal van DR Congo / Congo Kinshasa? Check dan voetbalshirts, t-shirts en andere merchandising in deze shop!

Dr -congo -voetbalshirtCongo -detail

Dr -congo -voetbalshirts -2016-2017

Gerelateerd nieuws