Dit zijn de drie mooiste Ajax sjaals!

Ajax heeft niet alleen een rijke geschiedenis als het om Ajax voetbalshirts gaat, maar ook in merchandising om de club mee aan te moedigen! In de tijd dat Ajax nog in de Meer en het Olympisch Stadion speelde was er nog geen sprake van een officiële fanshop en kon je de merchandising van de Amsterdammers alleen in de kraampjes rondom het stadion kopen! De sjaal was eigenlijk de verpersoonlijking van van deze kraampjes en waren ongeveer de eerste echte officiële merchandise items! Voetbalshirts kon je er niet kopen.

Pure voetbalcultuur en retro! Terug naar de tijd waarin grote sportmerken als adidas zich nog niet bemoeiden met het design van de tenues en merchandising! Die tijd is helaas verdwenen. Net als de vele kraampjes rondom het stadion. Gelukkig zijn de sjaals gebleven! In dit artikel laten we de liefde voor de Ajax sjaal spreken en hebben we een top 3 gemaakt! 

1. De rood/wit geblokte Ajax sjaal

Deze sjaal is een ware klassieker en staat symbool voor de rijke tradities van Ajax. Met zijn kenmerkende rood-witte blokpatroon roept deze sjaal direct nostalgische gevoelens op bij fans van alle leeftijden. Dit zijn de sjaals zoals we ze vooral tijdens de jaren '70 zagen, de periode, waarin de Amsterdammers maar liefst drie keer achter elkaar de Europa Cup I won (1971, 1972, 1973). Destijds stond alleen nog niet het moderne clublogo op de sjaal. Dit logo werd pas in 1990 geïntroduceerd. Hoe mooi zou het zijn als Ajax deze sjaal ook met het oude logo introduceert. Het ontwerp van deze Ajax retro sjaal is tijdloos en representeert de eeuwige strijd en passie van de club. Bovendien is de rood-witte kleurencombinatie natuurlijk een directe verwijzing naar de clubkleuren van Ajax, waardoor deze sjaal een onmisbaar item is voor elke supporter die zijn liefde voor de club wil tonen.

2. De klassieke Ajax sjaal

Met zijn opvallende kleurencombinatie van wit, rood en zwart is deze sjaal een absolute blikvanger. Het contrasterende ontwerp maakt het een favoriet onder fans die graag hun steun voor Ajax willen laten zien met een eigentijdse en Amsterdamse twist. De sjaal is namelijk een combinatie van de clubkleuren van de recordkampioen van Nederland (rood en wit) en de kleuren van de stad Amsterdam (rood en zwart).  Bovendien is de toevoeging van het 'AFC Ajax XXX' embleem een subtiele herinnering aan de rijke historie van de club en zijn vele triomfen. De drie sterren staan namelijk niet alleen symbool voor de drie Amsterdamse Andreaskruizen, maar ook naar de meer dan 30 kampioenschappen van de Amsterdamse voetbalclub! Deze sjaal straalt niet alleen stijl uit, maar ook een diepe verbondenheid met de club en de stad Amsterdam! 

3. De zwart/witte Ajax sjaal met het oude logo

De zwart/witte Ajax sjaal is er voor de die-hard Ajax fan! Deze sjaal is voor de echte football casuals. De échte casuals zijn namelijk in het zwart gekleed. Laat deze sjaal ook nog eens het oude Ajax logo bevatten en het jaar van oprichting. Mooier kun je het niet hebben voor de die hards onder ons! Het is bovendien een eerbetoon aan de stad Amsterdam en de traditionele waarden van de club. De zwarte kleur geeft een gevoel van elegantie en is een perfecte keuze voor fans die op zoek zijn naar een sjaal die zowel tijdloos als eigentijds is. Met deze sjaal laat je zien dat je trots bent op je club en tegelijkertijd een voorliefde hebt voor retro en alles wat Ajax is! 

Kortom, deze drie Ajax sjaals vertegenwoordigen elk op hun eigen manier de essentie van de club en zijn een must-have voor elke fan die zijn passie voor Ajax wil uitdragen, zowel in het stadion als daarbuiten. Uiteraard kun je deze sjaals ook bestellen. Dat kan altijd in de onderstaande fanshops. De sjaals zijn beschikbaar vanaf een prijs van slechts € 14,95!

Dit zijn de drie mooiste Ajax sjaals!