Dit is het adidas Ajax Icon jaren '90 voetbalshirt

Ajax en adidas hebben een nieuw voetbalshirt aan de collectie voor dit seizoen toegevoegd, namelijk het Ajax Icon voetbalshirt! Dit voetbalshirt wordt door de Amsterdammers niet gedragen tijdens één van de resterende wedstrijden dit seizoen, maar is alleen onderdeel van de ICONS collectie van adidas. De Icons collectie haalt haar inspiratie uit de voetbalshirts van de jaren '90 en voor twaalf verschillende clubs heeft het Duitse sportmerk deze collectie uitgebracht. Het zou zo kunnen zijn dat het team van trainer John Heitinga het Ajax Icon voetbalshirt draagt tijdens de warming-up ter voorbereiding op één van de resterende Eredivisie wedstrijden.

Het Ajax Icon voetbalshirt heeft een typische jaren '90 look en met wat fantasie zou het design van het voetbalshirt geïnspireerd kunnen zijn door bijvoorbeeld de kleur van het Ajax uitshirt 1997-1998 of de kleur van het Ajax uitshirt 1994-1995. Dit was de periode, waarin adidas nog geen kledingsponsor was van de Amsterdammers. Deze functie heeft het merk pas sinds 2000 en Umbro verzorgde van 1989 tot 2000 de tenues van de 36-voudig Eredivie kampioen. Het Ajax Icon voetbalshirt van adidas is donkerblauw (door adidas ''Night Sky'' genoemd) en bevat de kenmerkende glimmende verticale jaren '90 banen. Bovendien wordt het tenue gekenmerkt door de drie diagonale retro blokken op de zijkanten van het voetbalshirt. Deze blokken, die in stijl zijn van de clubkleuren van Ajax (wit/rood/wit), werden in de jaren '90 vooral gebruikt als ware van adidas trademark strepen. De moderne adidas trademark strepen staan tegenwoordig op de schouders van ieder voetbalshirt van adidas, maar ontbreken dus op het Ajax Icon voetbalshirt. Het Icon voetbalshirt bevat verder de iconische adidas EQT collar. Deze kraag, welke een combinatie is van een brede V-hals en opstaande kraag, werd door adidas ook vooral gebruikt in de voetbalshirts van de jaren '90. De logo's van adidas en Ajax staan centraal op de borst van het tenue. Wat opvalt, is dat het adidas performance logo nog het oude logo betreft. Eind 2012 lanceerde adidas het nieuwe performance logo, welke alleen nog maar de drie diagonale blokken bevat. Om deze reden wordt dit logo het 3BAR logo genoemd. Dit 3BAR logo staat overigens wel op de Ajax voetbalshirts voor volgend seizoen (2023-2024). Het Ajax logo betreft overigens een monochroom logo. Dit logo is in het wit op het Icon voetbalshirt geborduurd en bevat uiteraard ook drie geborduurde sterren, die verwijzen naar de 36 landskampioenschappen. Het Ajax Icon tenue wordt compleet gemaakt door een voetbalbroekje in dezelfde kleuren en stijl als het voetbalshirt. Dit voetbalbroekje is donkerblauw met drie diagonale blokken in de clubkleuren aan de zijkanten.

De collectie bevat ook nog een dik Ajax retro trainingspak. Dit woven trainingspak heeft ook de typische jaren '90 look en bestaat uit een trainingsjack en een trainingsbroek. Het trainingsjack bevat een rits tot de borst met daaronder de logo's van adi en Ajax. Het trainingsjack is rood en bevat blauwe mouwen met rood/witte retro blokken. De trainingsbroek is donkerblauw met rood/witte retro blokken.

Het Ajax Icon voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De collectie is alleen voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) beschikbaar. Het voetbalshirt is € 80,-, het voetbalbroekje € 60,-, het trainingsjack € 120,- en de trainingsbroek € 80,-. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het Ajax Icon retro voetbalshirt direct in de officiële AJAX SHOP

of de adidas SHOP! 

adidas Ajax retro voetbalshirt jaren '90

adidas Ajax retro voetbalshirt jaren '90

adidas Ajax Icon retro trainingspak