Centric is vanaf volgend seizoen geen shirtsponsor meer bij De Graafschap. De club uit Doetinchem wil niet verder met de huidige sponsor, vanwege uitlatingen van eigenaar Gerard Sanderink over spelers en kritiek op het bestuur.

Afgelopen vrijdag berichtten wij al over de verstoorde verstandhouding tussen directeur Sanderink van Centric en de Graafschap. Sanderink verweet de club onprofessioneel handelen, daarnaast vroeg hij zich hardop af waarom het contract van hoofdtrainer Darije Kalezic nog niet verlengd was. De sponsor zette ook zijn vraagtekens bij het aantrekken van Tyrone Loran, die overkwam van NAC. Voor het bestuur reden genoeg om na dit seizoen te breken met Centric, meldt De Gelderlander.

 

De uitspraken van Sanderink vielen absoluut verkeerd bij de beleidsmakers van De Graafschap, die vervolgens een brief hebben gestuurd. Daarin vroeg men de eigenaar van Centric na dit seizoen te stoppen en geen gebruik te maken van de optie om ook in het komende seizoen shirtsponsor te zijn. De directie van de club uit Gelderland wilde niet reageren, Sanderink gaf aan geen spijt te hebben van zijn kritiek.

 

Bron: voetbalprimeur.nl