Curaçao als mouwsponsor op Ajax voetbalshirts vanaf 2020

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Ajax een permanente mouwsponsor. In de Premier League is het inmiddels al normaal dat de clubs met een sponsor op de mouwen spelen. Zo prijkt op de rechtermouw van het Liverpool voetbalshirt het logo van Western Union, op de Manchester City tenue die van Nexen Tire, op de mouwen van de Manchester United voetbalshirts het logo van Kohler & Visit Rwanda prijkt op de mouwen van de Arsenal tenues. Ajax speelt vanaf nu met de naam van Curaçao op de mouw van het tenue. Beide partijen zijn een deal voor de duur van 3,5 jaar aangegaan, waardoor het logo van het eiland in ieder geval tot de zomer van 2023 op de Ajax tenues staat. Welk bedrag er met de deal gemoeid is, is niet bekend. 

Wil je het Ajax voetbalshirt met Curacao logo bestellen? Dit kan vanaf nu exclusief in deze officiële SHOP

Alles over het Ajax voetbalshirt met Curaçao logo

Het logo van ''Curaçao'' prijkt de komende 3,5 seizoenen op de linkermouw van het voetbalshirt van Ajax. De rechtermouw van het Ajax voetbalshirt bevat tijdens de wedstrijden in de competitie namelijk de officiële Eredivisie (kampioens)badge en tijdens de Europese wedstrijden draagt Ajax de Champions League, dan wel Europa League badges op de rechtermouw van het tenue.

Uiteraard is men zowel in Curacao als in Amsterdam verheugd met de deal. Mevrouw Mc William, minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao reageert: "Toerisme is een belangrijke pijler van de economische ontwikkeling van Curaçao. De samenwerking met Ajax is een goede manier om onze Nederlandse en internationale doelgroep meer over Curaçao als veelzijdige vakantiebestemming te vertellen. We hebben jarenlange ervaring met sportmarketing over de hele wereld en een partnership met Ajax, met hun internationale bereik en blik op de toekomstige generaties past heel goed bij onze doelstellingen. We kijken uit naar een goede samenwerking en om het team op Curaçao te ontvangen zodat ze zelf kunnen ervaren hoeveel er te beleven is op ons eiland.''

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax: “Voor Ajax betekent het partnership met Curaçao Tourist Board een mooie uitbreiding van onze commerciële portefeuille. En wij gaan er met Curaçao Tourist Board voor zorgen dat hun marketingdoelstellingen mede dankzij deze samenwerking behaald zullen worden. Onze nieuwe partner zorgt bij Ajax voor inkomsten die een bijdrage moeten leveren aan onze doelstelling om structureel aan te haken bij de Europese voetbaltop. Wij kijken uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking.” 

Curaçao is overigens geen onbekende in de Eredivisie. Het land was tussen 2008 en 2011 hoofdsponsor van NEC en stond in die periode op het midden van de tenues van de Nijmegenaren.

De deal met Curaçao betekent natuurlijk niet dat ZIGGO op het midden van de Ajax tenues verdwijnt. ZIGGO is sinds 2015 shirtsponsor van de Amsterdammers en blijft dit in ieder geval tot de zomer van 2025. Met adidas, dat sinds 2000 kledingsponsor is van de Nederlandse kampioen, heeft Ajax ook nog een verbintenis tot de zomer van 2025.

Op zoek naar een Ajax voetbalshirt? Deze bestel je altijd in deze officiële SHOP