25 januari 2018

Coutinho draagt rugnummer 14 op Barcelona voetbalshirt

Hoewel de transfer van Coutinho naar Barcelona al een aantal weken is beklonken, was het nog even wachten welk rugnummer de Braziliaan bij Barcelona kreeg. Werd het nummer 7 of nummer 14. Op nummer 14 moest namelijk even gewacht worden tot de transfer van Mascherano beklonken is. Dat is nu het geval. De Argentijn is vandaag gezwicht voor het grote geld in China en transfereert per direct naar de Chinese club Hebei Fortune. Dit betekent dat nummer veertien bij Barcelona officieel vrij komt en dat Coutinho per direct met dit nummer kan spelen. Barcelona maakte vandaag dan ook via haar website bekend dat de van Liverpool overgekomen aanvaller vanaf nu met nummer 14 op het shirt gaat spelen. Bij Liverpool had de Braziliaan nog nummer 10, welke bij Barcelona uiteraard is toebedeeld aan Lionel Messi.

De afgelopen weken waren er geruchten dat Coutinho of met nummer 7 of met nummer 14 ging spelen. Tegelijkertijd doken er geruchten op dat Antoine Griezmann komende zomer Barcelona gaat versterken en hij dan nummer 7 krijgt. Momenteel heeft niemand nummer zeven bij Barcelona en inclusief nummer 14 zijn alle andere nummers al verdeeld bij Barca. In Spanje mogen de spelers alleen rugnummer 1 tot en met 25 dragen en geen nummers boven de 25. Alleen spelers die vanuit de jeugd doorstromen naar het eerste elftal mogen een rugnummer boven het getal 25 dragen. Het lijkt er op dat Coutinho in de Copa Del Rey wedstrijd tegen Espanyol zijn debuut gaat maken met nummer 14. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Barcelona shirt met nummer 14. Dit betreft de officiële bedrukking, die de spelers dit seizoen op het shirt dragen. Barcelona maakt gebruikt vanaf een vrij dikke bedrukking, welke geel is. Aan de onderkant van de rugnummers bevindt zich het logo van de Spaanse grootmacht!

Ben je op zoek naar het officiële Barcelona voetbalshirt met de bedrukking van Philippe Coutinho, check het exclusief in deze online winkel of deze shop!