13 december 2016

COPA Football sluit deal met Barcelona

Nieuws vanuit Nederland en Spanje! Vandaag maakte het Nederlandse merk COPA Football via Instagram bekend dat het begin 2017 opnieuw een speciale Barcelona retro collectie gaat lanceren. Dit betekent dat het Nederlandse merk, gevestigd in Breda, onder andere retro shirts, jacks en t-shirts zal gaan lanceren, welke gebaseerd zijn op unieke voetbalshirts en trainingsjacks van de club uit de jaren '60, '70 en '80 van de vorige eeuw. Tot een aantal jaar geleden had het merk al een kleine Barcelona collectie. Deze collectie bestond uit een tweetal retro shirts en een aanvoerders t-shirt. Deze shirts bevatten echter niet het officiële Barcelona logo, wat bij de nieuwste Barcelona COPA Football collectie wel het geval zal zijn. Hoewel Nike tot in ieder geval 2026 de tenues, trainingskleding en off pitch kleding van de Spaanse club verzorgt en de club jaarlijks voor een bedrag van ongeveer 150 miljoen euro sponsort, laat het contract tussen de Amerikaanse kledingsponsor en de huidig kampioen van Spanje ruimte voor een speciale retro collectie. Dit zal COPA vanaf begin 2017 gaan doen.

Wij zijn vooral benieuwd naar deze speciale collectie. Recentelijk sloot het Nederlandse merk een unieke deal met onder andere Internazionale en AS Roma. Ook van deze clubs is Nike overigens official supplier. In samenwerking met beide clubs heeft COPA Football inmiddels een unieke vintage collectie gelanceerd, welke bestaat uit retro voetbalshirts, retro jacks, captain/aanvoerder t-shirts en t-shirts met prints.

De COPA Football collectie van Internazionale scoor je in deze shop en van AS Roma hier.

Binnenkort worden de nieuwe Barcelona retro shirts van COPA gelanceerd, welke vanaf dan hier beschikbaar zijn! Wil je andere producten van Barca kopen? Check dan het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder!

Copa -barcelona -deal