FC Barcelona heeft in samenwerking met COPA een aantal retro shirts gelanceerd. Klassieke voetbalshirts uit het verleden zijn nieuw leven ingeblazen. Shirts gebaseerd uit de jaren '70 en '80 om de geschiedenis en de successen opnieuw te beleven en het gevoel van die tijd terug te halen. Hieronder beschrijven we de geschiedenis en het design van het Barcelona shirt welke gebaseerd is op het shirt uit het seizoen 1976-1977.

In het voetbalseizoen 1976-1977 eindigde Barcelona op een tweede plaats achter Atletico Madrid. De club uit Madrid has na 34 wedstrijden 1 punt meer dan de club uit Catalonië. Achter FC Barcelona eindigde Athletic Bilboa als derde. Tegen deze club werd FC Barcelona in de kwartfinale van de UEFA Cup uitgeschakeld (4-3). Het team stond onder leiding van de Nederlandse trainer Rinus Michels. Michels stond gedurende twee verschillende periodes aan het roer als coach van Barça. Eerst in de periode 1971 tot 1975 en daarna van 1976 tot 1978. Met als hoogtepunt het kampioenschap in het seizoen 1973-74. In zijn laatste jaar als coach van Barcelona won hij ook nog de Copa del Rey. Het team dit seizoen bestond onder uit uit keeper Mora en de verdedigers Ramos, Olmo, Migueli en de middenvelders Asensi, Neeskens en Amarillo.

Barcelona -retro -shirt -neeskens

FC Barcelona retro voetbalshirt 1976-1977

Het Barcelona retro shirt van COPA welke gebaseerd is op het shirt uit het seizoen 1976-1977 is rood en blauw verticaal gestreept. Over zowel de voor- als de achterkant lopen twee dikke donkerrode banen en één donkerblauwe. Ook de zijkanten zijn blauw. De korte mouwen zijn blauw met een rode streep. Zowel de biesjes als de strakke v-hals zijn ook blauw. Deze kleuren hebben ook voor de bijnaam Blaugrana gezorgd. De kleuren zijn overgekomen uit Basel, dit omdat mede-oprichter Gamper uit Zwitserland afkomstig was. De linkerborst van dit Barcelona retro shirt is voorzien van het embleem van de club. Dit COPA shirt is gemaakt van 100% katoen en heeft een normale pasvorm.

Check hieronder de foto's van het unieke shirt van Barcelona welke door het merk COPA opnieuw is gelanceerd. Dit shirt is te koop voor € 59,95 in de sportfashion shop van Sportus.nl

Koop het Barcelona 1976-1977 retro shirt hier... en geef hieronder je mening!

Barcelona Retro Shirt 1976-1977

COPA Barcelona Retro Shirt 1976-77