Het Celtic uitshirt voor het komende seizoen is officieel gepresenteerd door de Schotse topclub en kledingsponsor Nike. In dit uitshirt zal de Schotse kampioen Celtic de uitwedstrijden in het seizoen 2014-2015 gaan spelen. In dit seizoen zal Celtic gaan uitkomen in de Schotse Premier League, FA Cup, League Cup en Champions League. Het voetbalshirt is overwegend groen en kent ook gele details. Het voetbalshirt zal echter wel uit meerdere kleuren groen bestaan. Het shirt is voorzien van de rijke historie en traditie van de club. Het shirt is geïnspireerd door het eerste Celtic uitshirt ooit! De voorzijde van het nieuwe Celtic uitshirt 2014-2015 bezit een tartan print, welke op zijn beurt weer Schote traditie beschrijft. Dit is de print die ook terugkomt op Schotse kilts. De print bestaat uit gouden en lichtgroene strepen. De gouden strepen kruisen elkaar in het Celtic logo, zodat ook de vlag van Schotland op voetbalshirt wordt uitgebeeld. Het voetbalshirt kent daarnaast een ronde hals. Deze hals is overwegend donkergroen en kent een klein geel detail. In deze hals is een driehoek gedrukt die de clubkleuren groen en wit uitbeeld. In deze driehoek is een trots statement van de cub gedrukt: "A club like no other". De mouwen zijn overwegend groen en kennen geen tartan print. De uiteinden van deze mouwen bevatten ook een groene bies. Wanneer deze omgeslagen worden ontstaat een gele bies. Op de linkerborst van het Celtic uitshirt 2014-2015 is het logo van de club gedrukt. Op de rechterborst komt een witte Nike swoosh terug. Op het midden van het voetbalshirt is het logo van hoofdsponsor Magners gedrukt. In dit voetbalshirt schitteren sterren als Samaras, Ambrose, Van Dijk en Boerrigter.

Het Celtic uittenue voor komend seizoen zal worden gecomplementeerd door donkergroene shorts en kousen. De voetbalshirts van Celtic zijn verkrijgbaar in de online voetbalshop van Subside Sports, inclusief offiële printing en 10% korting. 

Koop het hier... en geef hieronder jouw mening!!!

Celtic Uitshirt 2014-2015 (1)

Celtic Uitshirt 2014-2015 2 (1)

Celtic Uitshirt 2014-2015 3

Celtic Uitshirt 2014-2015 4

Celtic Uitshirt 2014-2015 5

Extra informatie Celtic voetbalshirts


Alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van alle WK landen is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com