Catalonië voetbalshirts 2019-2021

Het Catalaanse elftal speelt deze week een oefenwedstrijd tegen het nationale voetbalelftal van Venezuela. Speciaal voor deze wedstrijd zijn er door de Catalaanse voetbalbond en het sportmerk Futcat gelanceerd. Sterren als Xaxi en Gerard Pique lijken komende week voor het Catalaanse elftal te gaan spelen in de wedstrijd tegen Venezuela. Met name in de begin jaren 2000 speelde het Catalaanse voetbalelftal spannende interlands tegen landen als Brazilië en Catalonië. Ook spelers als Fabregas, Puyol en Busquets speelden ooit wedstrijden voor het Catalaanse elftal, dat gedurende zeven jaar onder leiding stond van Johan Cruyff.

Catalonië thuisshirt 2019-2021

Het nieuwe voetbalshirt van Catalonië is overwegend geel en wordt gekenmerkt door de rode banen over de body van het voetbalshirt. Deze banen vervagen naar de borst en lopen daaronder weer door. De kleuren van het voetbalshirt zijn natuurlijk de kleuren van de vlag van Catalonië, La Senyera. Verder heeft Futcat een vleugje Barcelona toegevoegd aan het tenue. De mouwen zijn namelijk blauw en worden afgesloten door een rode bies. Verder bevat het nieuwe Catalonië voetbalshirt een ronde hals in het blauw. De binnenkant en achterkant van het shirt zijn uitgerust met een taping in de kleuren van de Catalaanse vlag. De rechterborst is uitgerust met het logo van Futcat en de andere borst bevat het embleem van de Catalaanse voetbalbond, de Federació Catalana de Futbol. Op het midden van het tenue van ''La Selecció'' staat een inscriptie met een verwijzing naar de wedstrijd tegen Venezuela. Dit betreft overigens geen officiële interland. Het Catalaanse elftal is namelijk niet erkend door de FIFA en mag dan ook niet deelnemen aan WK's of EK's. Het thuistenue van Catalonië wordt compleet gemaakt door een blauw broekje met rode strip. De kousen zijn ook blauw met Blaugrana banen.

Catalonië uitshirt 2019-2021

Het Catalonië uitshirt voor 2019-2021 heeft hetzelfde template als het thuisshirt. Dit shirt is echter zwart mt gele banen. Verder bevat het tenue dezelfde details als het thuistenue. Op beide tenues staat aan de onderkant van het shirt ook de naam van de Spaanse regio: CATALUNYA. Dit shirt wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met aan de zijkanten een rode strip. De kousen zijn ook zwart met dunne strepen in de kleuren van de Catalaanse vlag.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Catalonië voetbalshirts voor 2019-2021. Deze tenues kun je helaas nergens bestellen. Wil je een goedkoop t-shirt van het elftal kopen? Check het in deze SHOP! Of check een groot aanbod van Cruyff t-shirts in deze winkel!